Ancelotti: A mérkőzést le kellett volna fújni

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester nyilatkozata a Valencia elleni mérkőzés után.

A meccs

„Nem én vagyok a legmegfelelőbb személy arra, hogy megmondjam, mit kellene tenni, de így nem lehet futballozni. Ugyanezt mondanám akkor is, ha nyertünk volna. Nem játszottunk jól, nehéz motivációt találni. Ez túl komoly dolog, bedobtak egy labdát egy támadás közepén, folyamatosan inzultálták Viníciust, majd ő kapott piros lapot.”

„Nagyon szomorú vagyok, ennek véget kell vetnünk, mivel 2023 van, a rasszizmusnak nem szabadna léteznie. Igaz, hogy van egy protokoll, a játékvezető elmondta, hogy először figyelmeztetni kell az embereket, ha pedig ismételten megteszik, akkor hazamegyünk.”

Gondolkodott Vini lecserélésén?

„Beszéltem vele a meccs közben. A hangulat nagyon feszült volt, nagyon rossz. Megkérdeztem, hogy folytatni akarja-e ebben a rasszista atmoszférában is, ami számomra nem tűnt helyesnek. Eddig soha nem gondolkodtam azon, hogy rasszizmus miatt lecseréljek valakit. Ilyen sosem történt velem. Ilyen nem. Ez elfogadhatatlan. Nagy baj van a spanyol ligában, és az nem Vini Jr. Vini Jr. az áldozat.”

„Mindannyian kiállunk mellette, de szomorúak vagyunk. Nem azért beszéltem vele mert mérges volt, hanem mert szomorú. A mérkőzést le kellett volna fújni, mivel nem csak egy ember őrült meg, hanem az egész stadion.”

Megoldás?

„Bár sok erőszakellenes felszólalás van, soha, semmi nem történt. A megoldás számomra a mérkőzés megállítása. Ez egyértelmű. Ez nem mehet tovább. Ő az a játékos, aki ellen a legtöbbet szabálytalankodnak, akit a legtöbb inzultus ér. A bíró elmondta, hogy folytatnia kellene, én pedig elmondtam neki, hogy le fogom hozni. Elmondta, hogy ha még egyszer előfordul a dolog, a protokollt fogja követni. Soha nem fordult meg a fejemben, hogy lecseréljek egy játékost, mert inzultálják.”

Vini kiállítása

„Az egész stadion azt kiabálta rá, hogy „majom, majom”. Ő csak egy kölyök, aki imád futballozni, szerette volna folytatni, de ez a helyzet nagyon kemény. A VAR kitalált egy olyan agressziót, ami nem is létezett. Megpróbálta kiszabadítani magát egy szituációból, és őt állították ki. A szurkolóink nem élvezhetik a játékát a következő mérkőzésen.”

„Azért szakította meg a játékvezető a meccset, mert baromnak nevezték? Nem. Azért szakította meg, mert életbe léptette a rasszista protokollt. Ha előbbi történik, akkor a meccs nem áll meg.”

A szurkoló, aki Vinit inzultálta

„Nem tudom, hogy mi történt vele. Soha nem láttam még olyat, hogy egy egész stadion rasszista szidalmakat hangoztatna. Minden fiatal játékosnak javulnia kell, de figyelembe kell vennünk, hogy ha egy egész stadion szidalmaz egy fiatalt, akkor ő nem tud nyugodt maradni. A reakciója normális. A klub, én magam és a csapattársai is teljes erővel támogatjuk őt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…