Új hivatalos közlemény: Vinícius

Real Madrid hivatalos közlemény

A Real Madrid újabb közleményt adott ki Vinícius ügyében.

A Real Madrid C.F. szeretné kifejezni háláját a világ minden tájáról érkező számtalan üzenetért, amelyek szeretetet, szolidaritást, támogatást közvetítenek játékosunk, Vinícius Júnior felé.

A gyűlöletből és rasszizmusból fakadó támadásokat végleg ki kell irtani a társadalmunkból, ez az, amit a világ minden tájáról személyek, különböző nemzeti és nemzetköri intézmények hangoztattak a tegnapi napon a Mestalla Stadionban történtek kapcsán.

A klubunk hálás a futballvilág legfőbb tekintélyének, a FIFA-elnök Gianni Infantinónak, aki elmondta, hogy az ilyen gyűlölet-bűncselekményekkel tarkított mérkőzéseket meg kellene állítani és el kellene halasztani.

Emellett hálásak vagyunk a brazil elnöknek, Lula Da Silvának, aki komoly intézkedéseket kér a probléma megoldása érdekében, amelynek áldozata „egy fiatalember, aki sikeres az életben, és aki a világ egyik legjobb futballistájává fejlődik.”

Csapattársai szintén kifejezték együttérzésüket és támogatásukat Viníciusnak, mind a Real Madridban, mind pedig a világ más csapataiban. Legendák, játékosok, edzők, néhány olyan prominens személyiség, mint Ronaldo Nazário, Mbappé, Rio Ferdinand, Neymar, Kaká, Jadon Sancho, Lineker, Roberto Carlos, Casemiro, de még több tucat futballsztár.

A tegnapi napon bekövetkezett sajnálatos események bejárták a világot, szégyent hoztak a labdarúgásunkra, hiszen a fősodratú nemzetközi médiában ezek újra és újra megjelennek és elítélik őket. A Washington Post, a L’Équipe, hogy csak néhány szimbolikus példát említsünk, igen erőteljesen hangsúlyozták a spanyol futball súlyos problémáját.

És végül meglepődve fogadtuk a spanyol szövetség elnökének nyilatkozatát. Luis Rubiales a spanyol futball fejeként és a játékvezetői szakma vezetőjeként nem engedte, hogy a FIFA protokolljának megfelelő döntéseket hozzanak a kialakult helyzet megelőzése érdekében. A labdarúgásunk megítélése súlyosan sérült, az egész világ szemében megrendült.

Tétlensége azt eredményezte, hogy játékosunk, Vinícius tehetetlen és védtelen lett. A játékvezetők ahelyett, hogy határozottan cselekedtek volna, és alkalmazták volna a szabályos protokollokat, az esetek többségében a tartózkodás mellett döntöttek, és inkább nem hozták meg a megfelelő bírói döntéseket. Tegnap a játékvezető, és a VAR szobában ülők kibújtak a felelősségük alól, igazságtalan, elfogult döntéseket hoztak olyan esetekben, amelyeket nem teljes egészében vizsgáltak, és amelyek végül játékosunk, Vinícius Júnior eltiltásához vezettek.

Sajnálatos módon ami tegnap történt, és ahogy azt a játékvezetők és a VAR kezelték, nem elszigetelt, egyedi eset, hanem olyasvalami, amely sok mérkőzésünkön előfordul. Az áldozat, aki a bűncselekményt elszenvedi, soha nem tehető felelőssé a bűncselekményért.

Mindezen okokból kifolyólag szeretnénk kifejezni mély aggodalmunkat azzal kapcsolatban, hogy a spanyol szövetség ebben az időszakban semmilyen lépést nem tett, annak ellenére, hogy egyértelmű és ismétlődő jelzéseket kaptak klubunkon keresztül.

A konkrét helyzet súlyosságát és a spanyol futball megítélését figyelembe véve a Real Madrid reméli, hogy azonnali és határozott lépésekre kerül sor a felelős és kompetens személyek részéről a rasszizmus, idegengyűlölet és gyűlölet ellen. A klubunk továbbra is arra törekszik, hogy a történelmünket meghatározó értékek továbbra is az egymás mellett élés és a példás viselkedés mintájaként szolgáljanak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…