Módosulhatnak az augusztusi meccsek kezdési időpontjai a forróság miatt

Real Madrid
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

Több csapat is értetlenül áll a LaLiga által megállapított kezdési időpontok mellett, hiszen úgy tűnik, hogy az időjárási körülményeket több esetben sem igazán vették figyelembe. Több találkozó esetén is 30 °C-nál jóval magasabb hőmérséklet várható.

Soha nem övezte még ilyen felháborodás a LaLiga első mérkőzéseinek kezdési időpontjait. Az ok nem más, mint a perzselő nyári spanyol forróság. Minél délebbre megyünk, annál forróbb lesz a helyzet júliusban és augusztusban, Almería pedig különösen forrónak és izzasztónak ígérkezik majd, hiszen Észak-Afrikából a Földközi-tenger felett perzselő áramlatok érkeznek.

A LaLiga általában tisztában van azzal, hogy ezekben a forró nyári hónapokban kockázatos nagyszabású szabadtéri rendezvényeket bonyolítani. Ez egyaránt egészségügyi kockázatot jelent a játékosok és a szurkolók számára is. Három évvel ezelőtt a nyári mérkőzések leírása tartalmazta többek között az időjárás előrejelzést a találkozók időpontjára vonatkozóan, továbbá a történelmi csúcsokat a 20 város vonatkozásában, ahol a mérkőzéseket rendezték. A LaLiga nagyon is jól tudja, hogy Spanyolországban hol és mikor van igazi forróság. Mindenesetre most úgy tűnik, hogy az időjárást mégsem vették számításba.

A Real Madrid nem érti, hogy a bajnokság második fordulójában, augusztus 19-én miért 19:30-ra tették a mérkőzés kezdő időpontját Almeríában. Ha csak az elmúlt évet nézzük, a kérdéses napon 35 fokos hőség volt a városban, de a történelmi csúcs is tavaly állt be a maga 42 °C-ával augusztus 13-án, megdöntve a korábbi rekordokat (2019 júliusában 41.6 °C, 2015-ben pedig 41.1 °C).

Hacsak nem történik valami ilyenkor teljesen szokatlan az időjárással, úgy a kora esti hőmérséklet nagyon hasonló lesz ehhez Augusztus közepén. A Real Madrid teljesen megdöbbent azon, hogy ilyen korai kezdési időpontot állapított meg a LaLiga erre a mérkőzésre. De nem ők az egyetlen, akik így éreznek a meccsnaptár kapcsán. A Rayo Vallecano is hasonló helyzetben találta magát. Ők a bajnokság nyitónapján utaznak Almeríába augusztus 11-én, ahol szintén 19:30-as kezdéssel számolhatnak. Tavaly ezen a napon 34 °C volt a városban. A klub forrásai az AS újságíróinak elmondták, hogy értetlenül állnak a helyzet előtt.

Jó esély van arra, hogy a LaLiga rákényszerül az első két forduló időpontjainak megváltoztatására. A 2021/2022-es idényben az Osasuna Espanyol elleni találkozóját augusztus 14-én 17:00-ra ütemezték. Az eredeti előrejelzések szerint 26 °C-ra lehetett számítani ebben az időszakban, azonban ahogy közeledett a mérkőzés dátuma, az előrejelzések már 38 °C-ot jósoltak. A LaLiga két nappal a találkozó előtt jelentette be, hogy a találkozó végül 22:00-kor kezdődik el. A 2018/2019-es idényben a Sevilla a második fordulóban (augusztus 26) a Villarreallal találkozott, itt eredetileg 20:15-ös kezdéssel lehetett számolni. De az időjárás előrejelzések szerint itt is 30 °C fölötti hőmérsékletre lehetett számítani, így a találkozót végül 22:15-re tolták.

Ez két olyan példa, amelyet a Madrid és a Rayo a LaLiga asztalára tehet. Egyik klub sem érti, hogy a nyári hónapokban az ország legforróbb régiójában miként lehetett ilyen korai meccsidőpontokat megállapítani.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…