Ancelotti: Nincs olyan, hogy barátságos El Clásico

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti online sajtótájékoztatót tartott Valdebebasban az amerikai sajtó számára, ahol az Egyesült Államokban zajló, szezont megelőző túráról beszélt. A csapat a távoli kontinensen négy mérkőzést is játszik majd, a Soccer Champions Tour keretein belül.

Az amerikai túra jelentősége

„Ez egy nagyon fontos utazás, és ennek több oka is van: felkészíti a csapatot a soron következő szezonra, megismerhetünk fantasztikus stadionokat, van lehetőségünk találkozni az Egyesült Állomokban lévő szurkolóinkkal és versenyképes csapatok ellen tudunk mérkőzéseket játszani, így fel tudjuk mérni, hogy milyen állapotban van a csapat a szezon ezen szakaszában. Azért is jelentős lesz, mert vannak új játékosaink, és szükségünk van arra, hogy minél hamarabb alkalmazkodjanak a stílusunkhoz és a játékfilozófiánkhoz. Azok a játékosok, akik a nemzeti csapatukkal is szerepeltek nemrég, jelenleg egyéni munkát végeznek, és majd a turnéra csatlakoznak hozzánk. Nagyon keményen dolgozunk. Az előszezon az egész csapat számára fontos, de az olyan játékosoknak, mint Bellingham, Güler, Brahim, Fran García és Joselu, lehetőséget ad arra, hogy alkalmazkodjanak egy új futballfelfogáshoz, és jobban megismerjék új csapattársaikat.”

Los Angeles

„Az UCLA fantasztikus létesítménnyel rendelkezik, és az időjárás is remek, mert nincs túl meleg. Emellett az Egyesült Államokban nagyszerű stadionok és kiváló szurkolók vannak.”

Labdarúgás az USA-ban

„A labdarúgásnak az Egyesült Államokban nagyon népszerű sportágakkal kell versenyeznie, de Messi szerződtetése az Inter Miamiba segíthet a fellendülésében. A közönség körében nagy a futball iránti szenvedély. Rossz emlékem van a Rose Bowlról, mert ott veszítettem el az 1994-es világbajnokság döntőjét Brazília ellen. Biztos vagyok benne, hogy jó hangulatú lesz a Milan elleni mérkőzés.”

El Clásico

„Ez egy klasszikus, nem számít hol játsszák, és egy ilyen találkozón nincsenek barátságos meccsek. Mindenki tudja, hogy ezek fantasztikus mérkőzések, mindig is azok voltak, mert óriási a rivalizálás, és mindig különleges párharc. Tavaly eszméletlen hangulat volt itt a Clásico során, és biztos vagyok benne, hogy idén Dallasban sem lesz ez másképp. Nehéz meccs lesz, de mindenki játszani szeretne, és megpróbáljuk megnyerni, mint mindig. A Real Madrid és a Barcelona között nincsenek barátságos meccsek, és nem is lesznek soha.”

Bellingham

„Nagyon fiatal és más, mint a többi középpályásunk. Nagyon örülünk, hogy velünk van, és emeli a Real Madrid színvonalát. Keményen dolgozik, jól teljesít és játszani fog a túra során.”

Camavinga balhátvédként

„Mendy sérülése miatt játszott kényszerhelyzetből a balhátvéd poszton. Mendy nagyon jól van, ahogy Fran García is, aki sokat tud hozzátenni a csapat játékához. Camavinga egy olyan játékos, akiben sok potenciál és minőség rejlik, a terv pedig az, hogy a középpályán alkalmazzuk, nem pedig hátvédként. Amennyiben Mendy és Fran García a rendelkezésünkre állnak, akkor nem fog balhátvédként szerepelni.”

Van előre kigondolt játékrendszere, vagy a játékosokhoz alkalmazkodik?

„Amikor elkezdtem edzőként dolgozni, volt egy világos elképzelésem, és nem alkalmazkodtam a játékosokhoz. A Parmánál voltam, amikor Baggio irányítóként akart játszani, és nem változtattam a játékrendszeren emiatt. Eligazolt egy másik csapathoz, én pedig hibáztam. A Juventus együttesénél, Zidane esetében láttam be, hogy jobb alkalmazkodni a játékosokhoz. A futballistáknak jól kell érezniük magukat abban a rendszerben, amelyben játszanak. Szóval alkalmazkodtam és azóta is így teszek. Idén talán más felfogásban fogunk játszani. Nem szabad elfelejteni, hogy az a rendszer, amelyben eddig futballoztunk nagyon sikeres volt, de kipróbálhatunk egy új stílust. A turné egy jó alkalom arra, hogy megtegyük ezt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Tovább

Lucas Vázquez: A Real Madrid az otthonom

A szerződéshosszabbítása után Lucas is beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Szerződéshosszabbítás „Reménykedtem abban, hogy ez megtörténik, most pedig…