Ébresztőt beállítani, jön a Milan elleni mérkőzés

Jude Bellingham is bemutatkozhat a Milan ellen.
Jude Bellingham is bemutatkozhat a Milan ellen. (forrás: realmadrid.com)

Holnap hajnali 4 órakor útjára indul a labda a Real Madrid idei előszezonjának első felkészülési mérkőzésén. Az ellenfél az AC Milan együttese lesz a Los Angeles-i Rose Bowl stadionban.

A srácok szerda óta tartózkodnak az Egyesült Államokban, ahol az edzések mellett részt vesznek a Soccer Champions Touron. Ennek keretein belül csap össze, magyar idő szerint, hajnali 4 órakor egymással a Milan és a Real Madrid. A mérkőzés már csak azért is érdekes lesz, mert ez a két klub rendelkezik a legtöbb BEK/BL trófeával, a Milan 7-nél, a Real Madrid 14-nél tart.

Sokadik túra a tengerentúlon

A Real Madrid amerikai túrái elég régre nyúlnak vissza. A klub 1927-ben látogatott először az Egyesült Államokban, amikor is New Yorkban 1-1-s döntetlent játszott az Galicia SC-vel. Azóta összesen 49 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid Észak-Amerikában.

1959-ben a Di Stéfano, Puskás, Gento féle csapat is tiszteletét tette az USA-ban. 1965-ben a Yeye-csapat, majd 1990-ben a Keselyű ötöse fémjelezte Real Madrid is járt a tengeren túlon.

Raúl, Guti és Roberto Carlos is megjárta az Egyesült Államokat 2005-ben.
Raúl, Guti és Roberto Carlos is megjárta az Egyesült Államokat 2005-ben. (forrás: realmadrid.com)

A 21. században először 2002-ben, a klub 100. születésnapja évében jártak itt a srácok, majd pár évvel később szintén visszatértek Beckhammel, Ronaldóval a fedélzeten. Legutóbb pedig a tavalyi évben voltak itt Modricék.

Új igazolások, új rendszer

A Milan után a srácok játszanak még a Manchester Uniteddel, a Barcelonával és a Juventusszal is, mielőtt visszatérnek Spanyolországba az első bajnokira. De ne fussunk annyira előre, hiszen a Milan ellen először láthatjuk majd az új igazolásokat, Bellinghamet, Arda Gülert, Joselut, Brahimot és Fran Garcíát, és először láthatjuk, milyen újdonságokkal próbálkozik majd Ancelotti, aki a hírek szerint erősen gondolkozik a rendszer váltáson, és a 433 helyett a 442-es gyémánt alakzat használatán.

video
play-rounded-fill

A Milan már túl van egy meccsen

Az olasz együttes korábban megkezdte az előszezont, Stefano Pioli csapata meggyőző, 7-0-ás győzelmet aratott a Lumezzane ellen. Amit még érdemes tudni a Milanról, hogy nyáron visszavonult tőlük Zlatan Ibrahimovic, Sandro Tonali eligazolt a Newcastle-be, viszont Pulisic, Loftus-Cheek és Reijnders személyében három új szerzemény is ott lehet majd a pályán holnap.

Megnézed élőben a Milan elleni meccset?

  • Persze, alig várom! (65%, 271 szavazat)
  • Dehogy, majd az összefoglalót. (35%, 149 szavazat)

Összes szavazó: 420

Betöltés ... Betöltés ...
Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK