Ancelotti: Az enyém a felelősség

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az Atlético Madrid elleni vereséget követően is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés:

„Nem kezdtünk jól. Nem védekeztünk megfelelően, nem voltunk elég kemények a saját térfelünkön, nem voltunk kellően pontosak. 2-0 után azt játszották, amit akartak, remekül védekeztek, kontrákra rendezkedtek be. Jobbak voltak nálunk.”

„Változtattunk a felálláson, mivel gyémánttal kezdtünk, középen Modrić, elöl Bellingham és Rodrygo. Nem játszott Joselu, mert szerettünk volna extra kontrolt biztosítani a plusz egy középpályással. Bellingham posztja támadás szempontjából nem változott. Nem az volt a gond, hogy ki játszott, hanem az, hogy törékeny volt a védelmünk, nem úgy, ahogy az első néhány meccsen. 6 mérkőzésen 3 gólt kaptunk, most pedig 45 perc alatt kaptunk ugyanennyit. Gyengék voltunk. Ezt joggal mondhatjuk. Ez nem volt egy jó este.”

Korai gólok

„Már beszéltünk erről, továbbra is ezt fogjuk tenni. Ez fontos. Négyszer is korán kerültünk hátrányba, háromszor sikerült fordítanunk. Ma is közel álltunk hozzá, de a harmadik gól lezárta a meccset. Az első félidő végén jók voltunk, de a 3-0 már túl soknak bizonyult.”

Védelem

„Nem fogok egyénekről beszélni. Annyit mondok, hogy nem védekeztünk jól. A csapat nem volt kellően kompakt, különösen az első félidőben, az Atlético pedig ezt kihasználta. A három gól egymás másolata volt. Képesek voltak szétválasztani a középső védőket, akik nem jól helyezkedtek a kapu előtt. Nem voltunk kellően kompaktak a három gólnál.”

Camavinga szabálytalannak minősített gólja

„Nem láttam. Azt mondták, hogy Rüdiger lesen volt, de nem ellenőriztem.”

Pontos játék hiánya?

„Az Atlético az egyik legjobban védekező csapat, és nem csak Spanyolországban. Nagyon szervezettek, erősek a párharcokban. Nem könnyű területet találni. Volt néhány távoli próbálkozásunk, egy kis pontosság hiányzott. Nem a támadással, hanem a védekezéssel volt a gond.”

„Rodrygo próbálkozott, ma többször is veszélyes volt, de ha kevés a terület, akkor mindenkinek sokkal nehezebb a dolga. Vannak problémáink a pontos befejezésekkel, de eddig hat meccset nyertünk meg úgy, hogy gólokat lőttünk.”

Tchouaméni beállítása

„Próbáltam egy kicsit növelni a középpálya stabilitását, hogy Tchouaméni pihenhessen, hiszen sok meccset játszott, ha figyelembe vesszük a válogatott szünetet is.”

Modrić cseréje

„Nem mutogatunk senkire, szerintem túlzás rá mutogatni. Nem volt jó meccse, ahogy a társainak sem. Próbáltam magasságot vinni előre, hogy több beadással operáljunk, látva, hogy vereségre állunk.”

Ha visszamenne, változtatna-e?

„Ez jó kérdés. Talán jobban is csinálhattam volna. Ez eléggé egyértelmű. Ha a csapat nem a megfelelő dolgot teszi, az az én felelősségem. De bírják a vállaim a terhet, nem probléma.”

Felállás változtatása

„Nem voltunk ma a legjobbak, de ez nem a formáció hibája. A formáció nem változik. Ez egy visszaesés, ami lehetőséget teremt arra, hogy jobban csináljuk a dolgainkat. Idegesek és dühösek voltunk, ahogy mindig, amikor veszítünk. De eddig remekül teljesítettünk, továbbra sem lesz ez másképp.”

Felelősség

„Az én hibám.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK