Ancelotti: Mindannyian a BL-t kedveljük a legjobban

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester az SC Braga elleni BL-csoportmeccs előtt.

Lehetőség

„Számunkra ez egy jó lehetőség, mivel két győzelem után nagyon jó lenne a harmadikat is begyűjteni. Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amely remekül játszik, szeret támadni, irányítani. Fontos, hogy jól védekezzünk, mivel ebből tudunk előnyt kovácsolni az egyéni kvalitásaink kiaknázásához.”

Magabiztosság

„Ez is fontos. Félelem nélkül kezdeni egy meccset pozitív, de tisztelnünk kell az ellenfelünket, aki kiválóan támad és az elmúlt meccseken sok gólt lőtt. Maximálisan tisztelem őket, de ez számunkra egy remek lehetőség, hogy irányba állítsuk a csoportkört.”

5 BL-cím és 4 bajnoki trófea 12 idény alatt

„Ez a sorozat rendkívül fontos a Real Madrid számára, ez a klub igazán odafigyel erre a versenyre. Ez az, amelyet mindannyian a legjobban kedvelünk: a klub, a játékosok, az edzők. Ez különleges sorozat, előre kell tekintenünk, nem hátra.”

Bírók

„Hiszek a bírói intézményben, néha jobban, néha kevésbé. Ha a videókról kérdeznek, akkor nálam jobban tudják, hogy mi az a szólásszabadság, és hogy mindenki azt mond, amit akar. Nekem a csapatomra kell koncentrálnom, a bírókat békén hagyom. Ez egy különleges probléma a spanyol futballban, amely újra és újra felüti a fejét, ha nem oldódik meg.”

„Néha hátrányosan érintenek minket a dolgok, de tudják, hogy nem mondhatom azt, amit akarok, ha a bírókról van szó. Ha kimondom, amit gondolok, eltiltanak, én pedig dolgozni akarok, a lehető legtöbbet akarom kihozni a meccsekből, ez az, ami érdekel. Nem tudok ezekre a kérdésekre mit mondani.”

Spanyol és európai bíráskodás

„Sok dologban kell fejlődnünk. A bíró, aki Spanyolországban dolgozik, ott is él. Az angol játékvezető, aki Portugáliában vezet, Angliában él. Az európai bíráskodás más, mint a spanyol. Más jellegű a nyomás. Azok a bírók, akik Spanyolországban bíráskodnak, nincsenek olyan nyomás alatt Európában, mint Spanyolországban.”

Clásico

„Soha nem beszéltünk a következő bajnokinkról, a következő meccsünkre koncentrálunk, amelyet holnap kell lejátszanunk. A játékosok a lehető legtöbbet akarják kihozni belőle, teljes erőbedobással megyünk a meccsbe, ami jelenleg számunkra a legfontosabb. Ahogy mondtam, ez egy nagyszerű lehetőség a csoportkör irányba állítására, a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle.”

Rotáció

„Meg kell vizsgálnom néhány játékos kondícióját, különösen azokét, akik sérülésből tértek vissza, mint Alaba vagy Mendy. Nacho visszatért, Fran rendben van, de néhányan kaptak rúgást a legutóbbi meccsen. Ma mindenkivel együtt dolgoztunk, aki elutazott, a döntést pedig majd meghozzuk a kezdőről.”

Pedro Rocha, a spanyol szövetség elnökének szavai a bírókról, melyek szerint a spanyol bírók a legjobbak egész Európában

„Ha engem kérdeznek, hogy kik a legjobb játékosok a világon, a Real Madrid játékosait mondom. Vannak nagyon jó bírók, sok tapasztalattal, és vannak olyanok, akiknek fejlődniük kell.”

Pelé ma lenne 83 éves

„A futballban az a jó dolog, hogy van egy generáció, amely Pelén nőtt fel, van egy, amely Cristianón és Messin, van egy, amely Maradonán… Lehetetlen ezeket a zseniket összehasonlítani. Pelé egy csodálatos futballista és varázslatos tehetség képét hagyta hátra, ahogy Messi, Cristiano és még sokan mások is fogják.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK