Vini Jr.: Szeretnék továbbra is lehetőséget biztosítani a gyerekeknek

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid brazil támadója, Vini Jr. kapta a France Football 2023-as Socrates-díját. A játékos az elismerést az Instituto Vini Jr. nevű szervezettel a Brazíliában tapasztalható egyenlőtlenségek ellen végzett munkájáért kapta. Az átadó után Vini a RealmadridTV munkatársának adott rövid interjút.

„Nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a díjat és ezáltal képviselhetem a favellákban élő gyerekeket. Nekik nem igazán vannak lehetőségeik, de én adhatok nekik valamennyit. Számomra, a családom számára és az ezért az ügyért dolgozók számára ez nagyon fontos. Szeretnék továbbra is gyerekeknek segíteni, hogy biztosítsuk számukra annak a lehetőségét , hogy eldönthessék, mit szeretnének kezdeni a jövőjükkel.”

„A gyerekek futballról, sportról tanulhatnak a technológia segítségével. Ez segít nekik abban, hogy az iskolán kívül is tanulhassanak. Nagyjából 2000 gyereknek segítünk, de folyamatosan növekszik ez a szám. Egész Brazíliában végzünk munkát, de szeretnék a határon túlra is eljutni. Januárban egy új, nevemet viselő iskolát indítunk majd, amely minden gyermek számára ingyenes lesz. Büszke és boldog vagyok emiatt. Szeretnék gratulálni Jude-nak is a díjához, nagyon örülök neki.”

„Már unalmas, hogy mindig meg kell említenem a rasszizmust, de ez egy fontos dolog, és olyan gyakran fogok róla beszélni, amilyen gyakran csak szükséges. Az, hogy az emberek abuzálnak engem a különböző stadionokban, szomorú. Remélem, hogy a dolgok változnak, egyre jobb lesz a helyzet. A LaLiga, az UEFA és a FIFA többet is tehet azért, hogy biztosítsa, ezek az emberek ne legyenek ott közöttünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK