32 csoportkör, 32 továbbjutás

Real Madrid
Real Madrid (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az egyetlen klub, amely elmondhatja magáról, hogy minden egyes csoportkört sikerrel abszolvált a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Real Madrid legyőzte a Braga együttesét a 2023/2024-es Bajnokok Ligája-kiírás csoportkörének negyedik meccsnapján, így két fordulóval a csoportkör lezárása előtt bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 csapat közé. A spanyol óriás így tovább folytatta remek sorozatát, hiszen azóta, hogy az 1995/1996-os idényben megújult formátummal jelentkezett a Bajnokok Ligája, a blancók minden alkalommal kiharcolták a továbbjutást a csoportkörből.

A Braga elleni győzelem azt jelenti, hogy a Real Madrid mind a 32 alkalommal sikerrel vette a csoportkör jelentette akadályt, ide értve azokat az alkalmakat is, amikor az 1999/2000-es idénytől a 2002/2003-as idényig két csoportkört is játszottak a tornán. Klubunk az egyetlen olyan együttes, amely elmondhatja magáról, hogy minden alkalommal túljutott a csoportkörön, ezzel a legtöbbször jutott el a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK