Valverde: A világ legjobb klubjában vagyok, ami büszkeséggel tölt el

Fede Valverde
Fede Valverde (forrás: realmadrid.com)

Az uruguayi középpályás a szerződéshosszabbítása után beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával.

A hosszabbítás

„Nagy öröm visszatérni egy ilyen különleges helyszínre, hogy egy ilyen fontos szerződéshosszabbítást megoszthassak a családommal. A világ legjobb klubjában vagyok, ami büszkeséggel tölt el. A Real Madrid adott nekem mindent. Az érettséget és a következő értékeket: jó embernek lenni, jó játékosnak lenni, felnőni és példaképpé válni a gyerekek számára. A Madrid az egész világot testesíti meg, mi vagyunk a példaképek. Nagy öröm, hogy ezt a címert képviselhetem.”

A Real Madridot választani

„Lehetetlen nemet mondani a Real Madridnak. Ez a világ legcsodásabb dolga. Amikor a klubelnök azt mondja, hogy lehetőséged van megújítani a szerződésedet, gondolkodás nélkül igent mondasz.”

9 trófea

„Minden itteni játékos éhes a sikerre, nem tudunk győzelem nélkül élni. Minden a győzelemről szól. Amikor sikerül, a világ legboldogabb embere vagyok, amikor pedig nem, akkor úgy érzem, hogy rengeteget veszítettünk. Amikor nem lesz meg bennem ez az érzés, nem leszek a Real Madrid része.”

A Bernabéuban játszani

„Ez a legcsodásabb dolog. Nincs semmi, ami ennél jobb lenne. Az érzés, amikor kimész a pályára, ahogy érzed a nyomást, hogy győzni kell, hogy a Real Madridban játszol. Ez a legcsodásabb adrenalinlöket a világon.”

Florentino Pérez

„Mindig ott van nekünk, minden pillanatban segített, megadta nekünk azokat az értékeket, amelyekre egy Madrid játékosnak szüksége van. Emellett nyomást is helyez ránk, hogy mindig nyerjünk. Mindig boldognak tűnik. A Valverde család hálája mindig üldözni fogja, nagyon szeretni fogjuk.”

Felejthetetlen pillanatok

„Amikor bajnokok lettünk és mentünk a Cibeles-re. Látva azt a rengeteg embert, ahogy megtöltik az utcákat az egész városban a habfehér mezeikben, boldog leszel. Miután megtapasztaltam ezt, megváltozott az itteni életem. Az évek során rájöttem, hogy milyen hatalmas dolog az öltözőben lenni Valdebebasban és a Bernabéuban. Semmi nem jobb annál, mint átélni ezeket a pillanatokat.”

A Real Madrid DNS

„90 perc a Real Madrid számára nagyon hosszúnak tűnik a Bernabéuban. A szurkolók és a játékosok mindig a végsőkig harcolnak, soha nem adjuk fel, minden labdánál a maximumot nyújtjuk. Mindig van esély a mérkőzés megnyerésére, amíg a bíró bele nem fúj a sípjába.”

Öltöző

„Fiatal és idősebb játékosok egyvelege ez. Mindig megvan az egészséges versengés, amely segít abban, hogy jobbá váljon a csapat. A legfontosabb az, hogy egy irányba menjünk, ugyanaz legyen a célunk: megnyerni minél több trófeát és együtt megünnepelni azokat.”

Érettség

„Abban nem változtam, hogy szeretnék meccseket, címeket nyerni. Játékosként persze sokat fejlődtem, rengeteget tanultam abból, amikor harcolni kellett a helyért, amikor csere voltam. Nagyon sokat tanultam a csapattársaimtól, és a lehető legtöbbet kihoztam a nagy pillanataimból. Sokat tanultam Kroos-tól, Modrić-tól és Casemirótól. Ez segített nekem.”

Sokoldalúság

„Amikor a természetes posztomon, a középpálya jobb oldalán vagy közepén játszom, akkor tudom megmutatni igazán, hogy milyen kvalitásokkal bírok. De a csapat rendelkezésére állok, bármire is legyen szükség, ha hiányzik egy játékos, ott próbálok segíteni, ahol tudok. A pályán a legjobbamat nyújtom, a pályán kívül pedig energiát és bátorítást próbálok adni.”

A szülők öröme

„Számukra nagyszerű hír ez. Mindig ott vannak nekem, köszönettel tartozom nekik az értékekért és az életről szóló leckékért. Volt időszak, amikor láttam őket szenvedni azért, hogy enni tudjak vagy legyen cipőm, amiben futballozhatok.”

Akadémia

„Mindig hálás leszek azért, ahogy bántak velem amikor megérkeztem. A klub utánpótlás bázisán aludtam, számomra az olyan volt mint egy ötcsillagos hotel. Nagyszerű hely, amit fiatalként csodálsz, és néha fel sem fogsz igazán. Mi, játékosok vagyunk azok, akik kimennek a pályára, de rengeteg ember dolgozik a színfalak mögött. Szakácsok, fizioterapeuták, orvosok… Mindig azzal foglalkoznak, amire neked szükséged van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…