Ancelotti: Győzelmet érdemeltünk volna

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzés után is.

A mérkőzés

„A mi szempontunkból ez egy nagyon jó meccs volt. Jól játszottunk, irányítottuk a meccset, de nem volt szerencsénk az utolsó pillanatban bekapott góllal. Magasságbeli gondjaink voltak, vissza kellett állnunk. Győzelmet érdemeltünk, de volt jó néhány meccs, amelyeket az utolsó pillanatban nyertünk meg. Nincs miért kritizálnunk magunkat. A tabella élén állunk, esélyünk van egy nagy lépésre szombaton.”

„Nyugodtak vagyunk, mivel a csapat jól teljesít. Jó futballt játszunk, ez az, ami a leginkább bizakodással tölt el a bajnokságot tekintve. Erős csapatunk van. Voltak sérülések, de mindenki kivette a részét a játékból, mindenki beleadott mindent. Nem örülünk, mivel győzelmet érdemeltünk volna. Sok meccsen hátrányból fordítottunk, akkor boldogok voltunk. A csapatnak nyugodtnak kell maradnia, mivel mindent beleadtak. Elégedetten, magabiztosan és nyugodtan távozunk. Két pontra vagyunk a második helyezett csapattól.”

A keret elkötelezettsége

„Szeretnék mindenkit megdicsérni az elkötelezettsége miatt, függetlenül attól, hogy ki hány percet játszott. Mindenki készen áll, kiveszi a részét. Nagyszerű a csapat ebből a szempontból, ha pedig elkötelezett és kiváló kvalitásokkal bíró csapat áll rendelkezésedre, akkor könnyebb sikeresnek lenni.”

Büntetők

„Nem kommentálom a büntetőket. Nem tudom, hogy miért nem adták meg őket, de előre kell tekintenünk, nem hátra.”

Magas labdák

„Sok beadásuk volt, szerettük volna megakadályozni, hogy kényelmesen középre juttassák a labdát. Fontos volt, hogy segítsünk a beadásoknál, ezért alkalmaztuk a zónavédekezést. Valverde és Camavinga rengeteget tett hozzá ehhez. A középső védő párosunk jó meccset hozott, kétség kívül győzelmet érdemeltünk volna.”

Az Atlético gólja

„Egy olyan helyzet volt, ahol előnyben voltak a magasság tekintetében. A levegőben legyőztek minket, ennyi. Ha magasabb vagy, könnyebb fejelned egy párharc során.”

Vini utolsó perces kiesése

„Megpróbálta, de problémája volt a nyakával. Nem érezte jól magát a bemelegítésnél. Brahim és Joselu volt a két opciónk, Brahimmal megtarthattuk az eredetileg tervezett védekezésünket. Ennyi. Joselu később beállt és jól teljesített, ahogy mindig.”

Rüdiger és Camavinga sérülése

„Camavingáról nem tudok, erről nem informáltak. Kapott egy rúgást a térdére, szerintem semmi komoly. Rüdigernek voltak még gondjai reggel, remélhetőleg szombaton már rendben lesz.”

Lunin

„Remekül teljesített. Nagyott mentett Griezmann lövésénél, segítette a csapatot a rögzített helyzeteknél.”

Érkezők nélkül a téli átigazolási időszakban

„Ez egy különleges helyzet volt. Elveszítettünk két embert, akik középső védőként játszhattak volna, de a veszély elhárult, mivel Tchouaméni és Rüdiger is ott lesz a következő meccsen.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Egy másik cikkben azt írják, hogy megint egy VAR botrány…
    Ha jól emlékszem, az előző meccsen is, és most is kettő-kettő meg nem adott büntetővel “segítették” a Real Madridot! Hol itt a pártatlan bíráskodás?
    A sárdobálók ezeket a helyzeteket is visszanézik? Mindenesetre X elérte célját,már a nyilvánvalót sem merik befújni,na,ez a botrány!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK