Gulácsi Péter: Tudjuk, hogy képesek vagyunk nyerni

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter (forrás: youtube screenshot, RB Leipzig)

Az edző, Marco Rose mellett az RB Leipzig magyar kapusa nyilatkozott az újságíróknak a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő előtt.

Kulcsjátékosok

„Ismerjük az egyéni kvalitásaikat. Vinícius Júnior remekül játszott a hétvégén, benne volt legalább három gólban. Rodrygo is az egyik közülük. De mondhatjuk akár az egész középpályás sorukat, még úgy is, hogy Jude Bellingham megsérült.”

„A Real Madrid hihetetlenül erős csapat, sok támadóerővel. És remek formában vannak. Nem csak egy játékosra kell felkészülnünk, hanem jó néhányra.”

A feladat

„Először is örülök, hogy pályán lehetek és játszhatok a BL egyenes kieséses szakaszában. Ez nagyon különleges és nagy dolog minden futballista számára. A legutóbbi két meccsen próbáltam lökést adni a csapatomnak a játékstílusommal.”

„Most is ez lesz a helyzet. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.”

3-2-es győzelem 2022-ben a Real ellen a csoportban

„Ha egyszer már sikerült, akkor tudod, hogy újra képes vagy rá. Ez nagyon fontos mindannyiunk számára. Nem voltam akkor Lipcsében, de követtem a mérkőzést. Nagyon energikus teljesítmény volt tőlünk, érzelemdús, nagy intenzitású játékot láttam.”

„Erre lesz szükségünk ezúttal is. Néhányan már nincsenek itt az akkori gárdából, de vannak, akik még igen. Szeretnénk ezt a tapasztalatot a hasznunkra fordítani. De ez kieséses meccs, kissé más a helyzet.”

„Szeretnénk szenvedélyesen és nagy intenzitással játszani a szurkolóinkkal a hátunk mögött, úgy, hogy a visszavágót előnyös helyzetből várhassuk.”

Forrás: RB Leipzig
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK