Marco Rose: Egyáltalán nem félünk

Marco Rose
Marco Rose (forrás: youtube screenshot, RB Leipzig)

Az RB Leipzig edzője a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő odavágója előtt.

A Real Madrid

„Alig várjuk a mérkőzést a saját stadionunkban. Az egész eddigi idényben ezen dolgoztunk. A Real Madridról beszélünk, Európa egyik legerősebb csapatáról. Elképesztő fejlődésen mentek át az elmúlt egy évben. Kivételes állapotban vannak minden pályarész tekintetében.”

„A Real nagyon rugalmasan és sokat játszik a széleken. Az is lenyűgöz, hogy minden egyes méterért harcolnak a labda nélkül is, közösen, összedolgozva akarnak védekezni. A Madrid egy olyan csapat, amely tudja, hogy hogyan kell megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

„De nekünk is nagyszerű játékosaink vannak. Mindent bele fogunk adni, keresni fogjuk a lehetőségeket. Szeretnénk visszavágni, egyáltalán nem félünk.”

Jude Bellingham

„Addig nem hiszem el, hogy nem lesz ott, amíg biztosan nem lép be a stadionba. Ismerem őt, tudom, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ott legyen a BL-ben.” [Idő közben kihirdetésre került a keret – a szerz. kieg.]

„Szerintem a megfelelő klubnál van, jó döntést hozott. Nem lepett meg, hogy úgy alakult, ahogy. A tény, hogy ilyen sok gólt lőtt, kisebb meglepetés volt. Egy évig játszott a kezeim alatt. Nagyszerű srác, nagyszerű futballista, elképesztő mentalitással. Nagy lépéseket tett előre.”

„Ha nem játszik, Brahim Díaz lehet az egyik lehetőség helyette. Lehet, hogy 4-3-3-at játszanak Joseluval elöl. Ezek olyan apróságok a játékukban, amelyek változhatnak.”

A csapata játékáról

„Ragaszkodni fogunk a saját játékunkhoz, megpróbáljuk megválasztani a lépéseinket. Jól kell védekeznünk minden pályarészen, összességében kompaktnak kell lennünk. Biztosan lesznek lehetőségeink gyors váltásokra. Meg kell próbálnunk jól kihasználni azokat az időszakokat, amikor nálunk lesz a labda.”

„Minden váltás nagyon fontos. A Real nagyon jó a kontratámadásokban, megvan a dinamikájuk, a sebességük. Nekünk pedig a lehető legjobban kell ezt kezelnünk.”

„De mi is szeretnénk az ellenfél kapuja felé játszani, gólokat szerezni. Ez az, amire szükségünk van a továbbjutáshoz.”

Vini Jr.

„Sokat játszik a szélen. Ha gyémánt alakzatban játszanak, akkor lehet, hogy ő lesz a második csatár. De még onnan is szeret kitörni a szélre vagy belemenni az egy az egy elleni szituációkba.”

„Rendkívül gyors, mélyen kéri a labdát. Ez azt jelenti, hogy védőként alaposan fel kell készülnöd. De nagy hiba lenne csak rá koncentrálni. Ha Joselu játszik és a Real a széleken támad, ő nagyon jól fejel középen. Emellett vannak olyan középpályásaik, akik képesek gólt szerezni, plusz ott vannak a veszélyes szélső védőik is.”

Carlo Ancelotti

„Mit is mondhatnék még róla? Jó néhányszor megnyerte már a Bajnokok Ligáját. Csodálatos kisugárzással és nyugalommal rendelkezik. Ez nem az első alkalom lesz, hogy ellene játszom. Nagyszerű személyiség, mindig rendkívül sikeres volt ebben a szakmában hosszú éveken át.”

„Ő egyszerűen egy nagyszerű edző, akitől nagyon sokat lehet tanulni.”

Forrás: RB Leipzig
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK