Guardiola: Ez az elmúlt évek két csapatának klasszikusa

Guardiola
Guardiola (forrás: realmadrid.com)

A Manchester City edzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő odavágója előtt.

„Ismerni akarjuk a Real Madrid erősségeit, ezeket szeretnénk ellensúlyozni. Bellingham 17 évesen egyszer vagy kétszer játszott ellenünk a Dortmund játékosaként, és nem csak tehetségével, hanem az eszével, fejben teremti meg a különbséget. Egy kivételes játékosokkal teli klubhoz érkezett Ancelotti kezei alá, aki megtalálta számára az ideális pozíciót. Gyorsan beilleszkedett. Nagyszerű idényt fut, sok gólt szerzett, 20 éves, hosszú és csodás karrier áll előtte. Nem csak a klubcsapatában, a válogatottban is remekül teljesít.”

„Ez az elmúlt évek két csapatának klasszikusa. A Bernabéuban nagyon hosszúak a meccsek, mindennel számolunk. Mindenki tisztában van a kontráik veszélyeivel Viníciusszal, Valverdével, Bellinghammel.”

„A Bernabéuban mindig nehéz játszani. Játékosként és edzőként is voltam már itt jó párszor, az ilyen helyszínek különlegesek.”

„Gvardiol elutazott a csapattal, de kétséges a játéka. Ez van. A Madridnál is ott van Cortois, Alaba és Militão, akiket hosszú ideig kénytelenek voltak nélkülözni. Kyle sajnos egy barátságos meccsen sérült meg. Szerettük volna, ha itt van, de mit mondhatnék? A sérülések is a hosszú idény velejárói, de sajnos az idény egy nagyon fontos szakaszában sújtanak minket ugyanazon a pályarészen, amire megoldást kell találnunk.”

„Két évvel ezelőtt az utolsó pillanatokban estünk ki, tavaly nyertünk. Ugyanazok az edzők, de új játékosok vannak mindkét oldalon. Van egy kis előnyünk amiatt, hogy hazai pályán játsszuk a visszavágót, ahol nagyon erősnek érezzük magunkat és elképesztően magabiztosak vagyunk, de itt is le kell játszanunk 90 percet.”

„Magasan letámadnak, agresszívak lesznek. Nagyon veszélyesek. Ha támadsz, visszazárnak. Mindenki tudja, nem csak Pep, hogy mennyire erősek a kontráik. Elképesztően gyorsak. Ugyanakkor meg kell próbálnod ártani nekik, éreztetni velük, hogy gólokat lőni jöttünk ide. A Real Madrid sok dolgot irányíthat, de meg kell mutatnunk, hogy kik vagyunk.”

„Az előző idény győzelme egyfajta megkönnyebbülést jelentett. Rengeteg nagyszerű dolgot vittünk véghez, de a sajtótájékoztatókon mindig az hangzott el, hogy bár hét éve érkeztem, nem nyertünk BL-t, meg kell nyerned ahhoz, hogy befejezd a munkát. Mindig próbáltam ezt visszautasítani, mivel ezt a sorozatot olyan nehéz megnyerni.”

„Azt mondanám, hogy nagyjából egy évtizede szárnyalunk Európában. Előtte ez nem volt így. Most egy olyan klub vagyunk, amely a világ legjobb csapataival néz szembe ebben a sorozatban. De alig egy évtizede történik ez, ez pedig nem elég. A jelenlegi versengés is a egy tapasztalás a klubunk jövője számára.”

„Az emberek azt mondják, ha egyszer megnyerted, akkor meg is vagy. Nem. Ez egyáltalán nem így van. Ez nem igaz az olyan elit klubok esetén, mint például a Real Madrid, Bayern München, Barcelona, Inter Milan. A nagy kluboknál, akik 40-50-60-70 éve játszanak a legrangosabb európai sorozatban. A történelmet nézve mi újak vagyunk. De persze megvan bennünk a gondolat, hogy oké, megcsináltuk. És ha egyszer sikerült, akkor újra sikerülhet.”

Forrás: mancity.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK