Guardiola: A jobb csapat jut majd az elődöntőbe

Guardiola
Guardiola (forrás: mancity.com, video screenshot)

A Manchester City edzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni 3-3-as mérkőzés után.

„Az volt az érzésem, hogy ez egy fejlődés. Az első idényekben ezt a meccset 4-1-re vagy 5-1-re veszítettük volna el. Nem voltunk stabilak fejben. És az, hogy fejben stabil legyél, elképesztően fontos. Megvan a tervünk arra, hogy mit csináljunk a Real Madrid ellen, hiszünk is ebben, de lehetetlen folyamatosan kontroll alatt tartani őket. Tartanod kell magad a tervedhez. Az első idényekben nem tettünk volna így. Mostanra sokkal stabilabbak vagyunk, a jövőben pedig remélhetőleg egyre jobbak és jobbak leszünk ebben.”

„Úgy gondolom, az emberek jól érezték magukat, ha már hatgólos meccset láttak. Ez nagyon jó, szórakoztató mérkőzés volt. Két olyan csapat játszott, amely támadni akart. Máshogy, de támadni akart. Fantasztikus gólok születtek, a mi három gólunk és Valverde találata is az volt. A megpattanókkal nem volt szerencsénk, de ilyen a futball. Ami a legjobban tetszett, az a 2-1-es hátránynál mutatott játékunk volt. Nagyon jól irányítottuk a meccset.”

„Ez a Madrid. Lehet, hogy valamikor 3-2-re vezetsz és vége a meccsnek, de itt sosincs vége. Ezt a Madrid tudja. Egy hetünk van a visszavágóig, telt ház lesz Manchesterben, segíteni fognak nekünk a gólszerzésben. Mi majd megtesszük a többit. A jobb csapat fog az elődöntőbe jutni.”

„Rendben van a döntetlen. Ez a Bernabéu, barátom. Angliából jöttél, szóval nem tudod, mit jelent ez a Bernabéuban. Lehetetlen irányítani a Madrid kontráit. Több labdát veszítettünk a szokásosnál az első félidőben, olyan játékosokkal, akik jellemzően rendkívül megbízhatók, de ez a Madrid. Képesek lecselezni és megindulni, Kroos pedig úgy mozgatja a csapatot, ahogy csak Toni tudja. A második félidőben megmutattuk a személyiségünket. Nem tudok többet mondani. Hármat lőni a Bernabéuban nagyon jó eredmény.”

„Amikor megérkeztem ebbe az öltözőbe, akkor döntöttem el, hogy De Bruyne nem játszik. Az utolsó, még a hotelben tartott egyeztetésen még úgy volt, hogy pályára lép. Semmit nem mondott nekem. De kezdte magát rosszul érezni. Hányt, amikor megérkezett. Nem érezte megfelelően magát a játékhoz.”

„A magas szint egyik titka az, hogy alkalmazkodni kell a káoszhoz. Nincs idő a panaszkodásra. Kyle nincs itt, tehát nincs itt. Nathan nincs itt, tehát nincs itt. Kevin nem tud játszani, de 11 emberrel játszunk. Remélhetőleg jövő szerdán már visszatérhet.”

„Foden kisebb rúgást kapott. Mérges volt, amikor lecseréltem, ami azt jelenti, hogy rendben van.”

„A félidőben elmondtam a csapatnak, hogy még 45 és 90 perc van hátra. Ha nem szervezetten támadunk, akkor semmit sem tehetünk. Legyenek nyugodtabbak, ki kell hozni a labdát, meg kell forgatni őket, megint kihozni, megforgatni őket, majd várni, hogy Foden és Gvardiol feltűnjön.”

„A bezárt tető a Bernabéuban? Én nagyon szeretem látni az eget. A stadion lenyűgöző lett, de most már csak a fűvel kell kezdeniük valamit, ezen kell javítaniuk. Florentinónak csak azon kell aggódnia, hogy jó legyen a pálya.”

Forrás: mancity.com, managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK