Guardiola: Azt akarom, hogy megérdemelten jussunk az elődöntőbe

Guardiola
Guardiola (forrás: mancity.com, video screenshot)

A Manchester City edzője a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt.

„A saját szurkolóink előtt biztonságban, védve és támogatva érezzük magunkat. Tudjuk, hogy képesek vagyunk kezelni ezt a pillanatot. A győzelemért megyünk. Van egy tervünk, amelyben hiszünk, nyerni akarunk. Ha veszítünk, akkor veszítünk. Kezet rázunk, a Real Madrid pedig meg fogja érdemelni. Én azt akarom, hogy játsszunk és megérdemelten jussunk az elődöntőbe.”

„Bár az eredmény jó volt a Bernabéuban, javítanunk kell a játékunkon egy kicsit. Meglesz az utolsó edzés, beszélni fogunk erről és remélhetőleg továbbjutunk. Éreznünk kell a nyomást, nem akarom elveszíteni a meccset. Éhesnek kell lennünk a sikerre. Igaz, hogy sokkal jobban érezzük magunkat a sorozatban most, hogy már nyertünk. A szurkolóink segíteni fognak nekünk. Nem lehetsz 90 percen át folyamatosan te a jobb, néha szenvedned kell.”

„Magunkat kell adnunk. Ez elmúlt években mindig így volt, úgy érzem, hogy készen állunk a jó teljesítményre. De ha nem így gondolod, akkor nem győzheted le az olyan csapatokat, mint a Real Madrid. Ismernek minket, mi ismerjük őket. Carlo okozott néhány meglepetést az első meccsen. Szükségünk van a megfelelő mentalitásra, készen kell állnunk a szenvedésre, lendületesnek kell lennünk. Így sikerülhet.”

„Készen kell állnunk, de nem fogjuk tudni a meccs 10. percéig azt, hogy milyen kvalitásokkal rendelkeznek a játékosaik. Néhány dolgot jobban kell csinálnunk, mint az első meccsen. El kell ismernünk őket, a Real Madrid nem csak egy újabb ellenfél. A lehető legjobban rájuk kell erőltetnünk a saját játékunkat, de ezt lehetetlen 90 percen át megtenni.”

„Meglátjuk, hogy Kyle játszani fog-e, ez az utolsó 1-2 edzésen eldől. Az arca, a hangulata… Nem tudom, hogy a padról vagy kezdőként játszhat-e, mindenesetre ez egy jó hír. Ma meglesz az utolsó edzés és meglátjuk. Kyle természetesen nagyon fontos. A kvalitásai, tulajdonságai különlegesek, ezt mindenki tudja.”

„Messze vagyunk még attól, hogy álmodozzunk. Amikor az FA-kupa döntőjében, a BL-döntőben vagyunk, a bajnokságból pedig hátravan még két meccs és 3-4-5 pont előnyünk van, akkor elkezdek ezen gondolkodni. Tegnap láthattuk, hogy milyen erős a Chelsea, mi az a két pont különbség? Amikor két ponttal voltunk az Arsenal és a Liverpool mögött, azt mondtam, hogy végeznünk kell a munkánkat, még nincs vége. Most kettővel vagyunk előnyben, de még mindig nincs vége. Egyszerre csak egy mérkőzéssel kell foglalkozni, lépésről lépésre kell haladni. Hogy őszinte legyek a triplázásról először akkor kezdtem el gondolkodni, amikor megvertük a Unitedet az FA-kupában. De számomra az idény sikere az, hogy még mindig ott vagyunk. Szóval az, hogy még mindig van lehetőségünk a triplázásra, hatalmas eredmény. Szeretnénk ezt egy újabb, majd egy újabb héttel meghosszabbítani.”

„Nem mondom, hogy vitatkoznék Bernardóval, de azt sem mondom, hogy egyetértek, amikor a tavalyi és a mostani csapat különbségéről beszélünk. Az előző idényben más játékosaik voltak. Benzema… Hűha, ő minden poszton ott volt, Luka Modrić pedig több percet játszott. Az első meccsen csak néhány jutott neki, de csodálatos volt. Szerintem a csapat az előző idényben és ebben az idényben is kivételes volt. A Madridnak mindig jó csapata van. Így érzem.”

„Tudom, hogy amikor jó dolgokat mondok a Madridról, az emberek nem hisznek nekem Madridban. Mindig azt hiszik, hogy gúnyolódom. De nem erről van szó. Futballistaként és edzőként is mindig jó véleménnyel voltam a Real Madridról és a történelméről. Amit az emberek gondolnak a mondataimról, hogy őszinte legyek nem az én dolgom.”

Forrás: mancity.com, managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK