Ancelotti: Csodás volt ez a LaLiga, alig hibáztunk

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Cádiz elleni győzelem után.

A mérkőzés

„Várnunk kell, hogy értékeljük az idényt. A LaLiga csodás volt, állandóság jellemzett minket, alig botlottunk. Megérdemelt az előnyünk.”

„Még jegelnünk kell az ünneplést, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Mindannyian a szerdai összecsapásra koncentrálunk. Azok a játékosok, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak eddig, 100%-ot nyújtottak, ahogy a Sociedad elleni meccsen is. Türelmesnek kell lennünk és várnunk kell, mivel nagyon közel van a szerda. Regenerálódnunk és pihennünk kell, a Bayern ellen a legjobbunkat kell hoznunk.”

Védekezés

„Fontos volt. Remekül védekeztünk, csapatszintű elkötelezettséggel, ahol a támadók nagyobb erőfeszítéseket tettek mint a védelem. Az idény elején elszenvedett sérülések segítettek javulni ebben. De a pótlás megoldása nem egyéni, hanem kollektív probléma volt, amelyet remekül megoldottunk.”

A LaLiga legfontosabb pillanata

„Bellingham gólja a Barcelona ellen, amelynek köszönhetően újra 11 pont lett az előnyünk. Holnap edzés, de ma mindenki azt csinál, amit akar. Nincs semmilyen szervezett esemény, mivel a szerdai meccsre koncentrálunk.”

Ünneplés

„Nem érdekel, hogy ma vagy jövő vasárnap ünneplünk. Megérdemeljük, hogy megnyerjük a ligát, mindegy, hogy mikor, de meg fogjuk nyerni.”

Célok

„Az öltöző nagyon nyugodt, lesz időnk alaposan megünnepelni a győzelmünket. Most az a cél, hogy 100%-os állapotban legyünk a szerdai meccsre, újabb 90 perc áll előttünk egy újabb döntőben. Nincs nagyobb motiváció ennél, lehetőségünk van arra, hogy jól zárjunk egy csodás idényt.”

Miben más ez mint a két évvel ezelőtti ünneplés?

„Nagyon más a helyzet. Két évvel ezelőtt a kezünkben volt. Ha legyőzzük az Espanyolt, ünnepelhetünk. De ma nem ez volt a helyzet, nem érte meg várni. Ha ünnepelnünk kell, akkor majd megtesszük jövő vasárnap, a szurkolóink pedig meg fogják ezt érteni. Még nem nyertünk, nem tervezhetünk semmit. Ma nyugodtan fogunk hazamenni.”

Edzői stáb

„Davide, Francesco, Simone, Mino, Antonio és a többiek is remekül dolgoznak. Az edzői stáb nagyon fiatal és lelkesedést adnak nekem. Nálam ez nem mindig van meg, mert már öregszem.”

Bellingham

„Remekül van, teljesen felépült, gólt szerzett. Szüksége volt egy kis játékra, ahogy Vininek is, a legjobbját fogja nyújtani szerdán.”

Militão

„Visszatért, de kell neki a játékidő, ezeken a bajnokikon be fogom tenni a csapatba. Fejlődik, de még nincs a legjobb formájában. Igaz, hogy sokkal jobb volt ma mint a múltheti meccsen. Frissebb mint a csapattársai, mivel ebben az idényben nem játszott.”

A keret átalakulása

„Güler azt játszotta, amit játszania kellett. Fiatal, megmutatja a kvalitásait, már most is hozza az eredményeket. Ezért is akartam ma friss lábakat pályára küldeni a győzelem érdekében. Ezt kéri tőlem a Real Madrid: győzni. Nem pedig perceket adni a fiataloknak. Ki kell emelnünk ezt az átalakulási folyamatot, amelybe belekezdünk, apró lépésenként áll össze és remekül halad. A fiatalok fejlődnek, a veteránok pedig továbbra is fantasztikus szintet hoznak.”

Nagyszerű LaLiga az idény végén

„Olyan jól teljesítettünk, hogy nincs sok „de” a LaLigában. Nagyon kevés van. Például, hogy nem játszottunk jól és nem lőttünk 100 gólt. De mesélj nekem a tengerről, tengerész.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…