Ancelotti: Ez egy minden szempontból megérdemelt bajnoki cím

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a bajnokság megnyerése után nyilatkozott a klub hivatalos csatornájának.

A bajnoki győzelem

„Nagyon örülünk és elégedettek vagyunk. Ez egy minden szempontból megérdemelt bajnoki cím, fantasztikus volt a szurkolóktól kapott támogatás is. Szeretnénk velük együtt ünnepelni, de megértik, hogy a szerdai mérkőzés egy fontos kihívás számunkra. Szeretnénk megfelelően felkészülni, hogy boldoggá tehessük őket, majd pedig szombaton együtt megünnepeljük a bajnoki címet. Most az a fontos, hogy visszafogott ünneplést csapjunk, mert a szerdai célunk rendkívül fontos.”

Mit emelne ki a bajnoki idényből?

„Az elkötelezettséget. Könnyű menedzselni ezt a keretet, hiszen erős az elkötelezettség, kevés az ego, mindenki segít a másiknak, barátok alkotják, remek a hangulat. Ezek miatt tudtunk nyerni. Fantasztikus bajnoki idény volt ez, amelyet folytonoság, elkötelezettség és megfelelő hozzáállás jellemzett. Minden remekül ment, köszönhetően a játékosoknak és mindenek előtt a szurkolóknak. Itt, a Bernabéuban rengeteget adtak nekünk a támogatásukkal minden egyes mérkőzésen.”

Kulcsmomentum

„Mindenki arra várt, hogy botlani fogunk, de nem botlottunk. Bellingham Barcelona elleni gólja megadta nekünk az előnyt. Az elsőtől az utolsó mérkőzésig megvolt a teljesítményünkben az állandóság.”

12. címe a Madrid edzőjeként

„Az is ott lebeg a szemem előtt, hogy egyre közelebb kerülök a legendás Miguel Muñozhoz. Szeretnénk egy újabb döntőt játszani Londonban. Minden szurkoló ezt akarja, a bajnoki címet pedig jövő hétvégén megünnepeljük.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…