Neuer: Otthon is esélyünk volt legyőzni őket, ez most is meglesz

Neuer
Neuer (forrás: youtube screenshot, FC Bayern)

A Real Madrid – Bayern München BL-párharc visszavágója előtt Manuel Neuer kísérte el Thomas Tuchelt a bajorok hivatalos sajtótájékoztatójára.

A pálya bejárása

„Motiváló kimenni a pályára és sétálni a stadionban, körbejárni a pályát.”

Ancelotti

„A hazai sorozatokban jól teljesítettünk vele. A BL-ben sajnos nem sikerült megnyernünk az egyenes kieséses párharcokat.”

Jude Bellingham

„Ha minden sorozatban ott vagy a legvégén, akkor ott vagy az Aranylabda jelöltjei között. Láthattuk a kvalitásait a német bajnokságban is. Itt is rendesen belecsapott a lecsóba. Lehet, hogy nem ezt várták tőle ezen a poszton. Ő egy nagyon fontos játékos a Real Madridban.”

Kane

„Fontos faktor. Harry személyében van egy csatárunk, akit tisztelnek az ellenfelek. Lenyűgözőek a számai. Holnap is fontos szerepe lesz.”

Mit mondott Tuchel, amikor kiment a csapattal a Bernabéuba?

„Arról beszélt, hogy mindannyian ilyen meccsről álmodtunk. A BL a legnagyobb cím a klubfutballban. Esélyünk van döntőbe jutni.”

A védelem közepe

„Fontos, hogy értsük a testbeszédet. A hangerőnek is fontos szerepe lesz. Ha egy játékos magabiztosságot sugároz, az fontos számunkra. Kulcsfontosságú, hogy egységesen védekezzünk. Nyilvánvaló, hogy örülünk, hogy De Ligt visszatért.”

Esélyek

„Nem félek. Magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy milyen meccset játszottunk a múlt héten. Tudjuk, hogy ki az ellenfelünk. Ha esélyed van a Real Madrid legyőzésére hazai pályán, akkor idegeben is meglesz az esélyed.”

Hangulat

„Akkor is tartanod kell magad, amikor egy olyan érzelmekkel teli stadionban játszol, mint ez, egy olyan csapat ellen, mint ez. Bíznod kell magadban. A külső hatásokat a magad javára kell fordítanod. Meg fogjuk próbálni ezt megtenni. Ha jól teljesítünk, akkor egyértelműen a döntő egyik várományosa vagyunk.”

Büntetők

„Mindegyikük veszélyes lövő. De ez ránk is igaz. Ez mindig fejben dől el. Megpróbálnám megnyerni a párharcokat. De végül mindig a lövő az, aki eldönti, hogy melyik irányt választja.”

A Bernabéu átalakulása

„Korábbról ismerem a stadiont. Különleges, történelmi helyszín. Alig van ennél jobb helyszín Európában. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk.”

A Real Madrid

„Nehéz lenne egyetlen játékost kiemelni. A Realnak csodás játékosai voltak a történelme során. Számtalan játékosuk képes megteremteni a különbséget.”

Felkészült-e egy büntetőpárbajra?

„Ez egy elődöntő, egyenes kieséses szakasz. A kapusok mindenre fel vannak készülve. Felkészültünk arra, hogy akár 120 percet is le kell játszani, vagy büntetőket kell rúgni.”

Min múlik majd?

„A két csapat napi formáján. Az első gól is fontos lesz, az első pofon. Mindig apróságokon múlik a dolog az olyan csapatok ellen, mint a Real. Mindkét együttes maximális koncentrációval megy ki a pályára. Mindkét csapat remekül támad.”

Forrás: fcbayern.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK