Mbappé a pályán kívül

Mbappé
Mbappé (forrás: youtube screenshot, MNcompsJR2)

Az AS gyűjtött össze néhány olyan információt a játékossal kapcsolatban, amelyek nem a futballpályához köthetők.

Kylian Mbappét nem igazán kell bemutatni senkinek a futball világában. 2018 világbajnoka, az elmúlt időszakban pedig a PSG-ben nyújtott kiváló teljesítményt, 25 esztendősen már 373 gólnál jár. De pillantsunk rá egy kicsit a pályán kívüli életére.

Szülők, testvérek

Mbappé Bondy-ban, egy Párizshoz közeli városban született. Édesapja, Wilfried Mbappé kameruni, édesanyja, Fayza Lamari algériai gyökerekkel rendelkezik. Mindketten tapasztaltak az élsport kapcsán, így erős munkamorált neveltek gyerekeikbe, céljaik elérése érdekében. Wilfried edző volt, Fayza pedig kézilabdázott.

Kyliannak két testvére van, egyiküket örökbe fogadták, és talán nem meglepő, hogy mindkettőjüknek köze van a labdarúgáshoz. Ethan 17 éves, már debütált a PSG felnőtt csapatában, bár általában az U19-es csapatban játszik. Jirés Kembo Ekoko 36 éves, már visszavonult, de korábban a Stade Rennais, a Bursaspor és az Al-Nassr csapatánál is megfordult.

Mbappé kapcsolatai

Mbappé meglehetősen zárkózott ember, aki különösen óvja magánéletét. Az elmúlt években így rendkívül kevés információ látott napvilágot romantikus kapcsolatairól, de ha ilyen elő is fordult, egyiket sem erősítette meg. 2018-ban egy francia modellel, Alicia Aylies-vel hozták szóba, aki más futballisták partnereinek körében mutatkozott az oroszországi vb-n. Mivel egyik fél sem erősítette meg a pletykákat, így hamarosan elült a dolog.

2021-ben egy színésznővel, Emma Smettel való kapcsolatáról kezdtek pletykálni. Smet tagadta a hírek valóságtartalmát, kiemelve, hogy kettejük között kizárólag erős barátság volt.

Emellett egy spanyol színésznővel, Ester Expósitóval is szóba hozták őt, de ez a kapcsolat sem lett megerősítve. Hasonló híreket lehetett hallani néhány modell kapcsán: Stella Maxwell, Ines Rau, Rose Bertram és Cindy Bruna.

A család: üzlet és támogatás

Mbappé a magánéletben is a sport megszállottja. Miközben igyekszik elkerülni, hogy aktívan teniszezzen, kosarazzon, síeljen a nem kívánt sérülések elkerülése miatt, ezeket a sportágakat szurkolóként követi. Szabadidejében gyakran testvérével játszik konzolon, továbbá sok sorozatot néz. Emellett imádja Ibizát, ahol általában nyári szabadságát tölti.

A francia játékos a vagyonának jelentős részét különböző üzleti vállalkozásokba fekteti. Egyik ilyen jelentős befektetése a „Zebra Valley”, melynek célja az, hogy fiatal tehetségeket támogasson a világ minden tájén sport, zene, technológia és kultúra területén.

Emellett nemrég jelent meg egy kollekciója az Oakley-val együttműködésben, a Kylian Mbappé Signature Series Latch™ Panel, melynek egyes modelljei 300 dolláros áron érhetők el.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK