Ki is az a Fayza Lamari?

Fayza Lamari
Fayza Lamari (forrás: youtube screenshot, Public Sénat)

A Real Madrid a minap bejelentette Kylian Mbappé szerződtetését, azóta lényegében elárasztotta a téma a sportsajtót. Az átigazolásban (és a korábbi átigazolások meghiúsulásában) fontos szerepet játszott azonban Fayza Lamari, Kylian Mbappé édesanyja, aki egyben fia ügynökeként is tevékenykedik. Az AS gyűjtött össze róla néhány tudnivalót.

Lamari tehát Kylian édesanyja és ügynöke is egyben. A kezdetektől ott van fia mellett, egyengette útját a szerződések letárgyalásánál, a futballvilág útvesztőiben, ahol könnyedén kellemetlenné válhat a helyzet.

Ő menőverezte fia szakmai előremenetelét, ő szervezte meg az üzletet, melynek eredményeként Mbappé a Monacótól a PSG-be igazolt, majd az azt követő szerződéshosszabbításokat, most pedig a Spanyolországba költözést is.

Az 50 éves hölgy Bondy-ban, Párizs külvárosában született, de szülei az észak-algériai Kabíliában élő berber népcsoporthoz tartoztak. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején az AS Bondy és a francia válogatott színeiben kézilabdázott, majd miután szögre akasztotta a cipőit, átnyargalt a sport üzleti világába. Lamari a fia ügynökeként kezdett dolgozni, és hamarosan a színfalak mögötti egyik legbefolyásosabb szereplővé vált.

Mbappé édesanyja félelmetes tárgyalópartner hírében áll, ő volt a felelős a kirobbanni készülő botrány elcsendesítéséért is, amikor Mbappé 2021-ben azt nyilatkozta, hogy el akarja hagyni a PSG-t. „Az apja azt akarta, hogy maradjon, az ügyvéd és én pedig azt, hogy távozzon” – magyarázta akkor higgadtan a La Parisiennek. „De hármunk közül egyikünk sem dönt. Ha Kylian meg akar tenni valamit, akkor próbálkozhatsz bármivel, meg fogja tenni.”

Az Athletic szerint megalkuvást nem tűrő módon áll a szerződések megtárgyalásához, és olyan befolyásos embereket próbál meg kijátszani, mint Nasser Al-Khelaifi és Florentino Pérez.

Fayza egyébként 1997-ben lett Wilfried Mbappé, egy francia-kameruni futballedző és ügynök felesége. Két közös gyermekük született, Kylian és Ethan, és örökbefogadták Jirés Kembo Ekokót. A feladatokat időnként megosztották egymás között. Wilfried felelt a futballal kapcsolatos dolgokért, Fayza pedig a kereskedelmi oldalért. Az Athletic információi szerint a pár mostanra külön él, bár továbbra is jó viszonyt ápolnak.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK