A PSG 80 millió euróval tartozik Mbappénak

Mbappé
Mbappé (forrás: realmadrid.com)

Az ESPN szerint a Paris Saint-Germain még kéthavi fizetéssel és némi bónusszal tartozik Kylian Mbappénak. A lap klubhoz közeli forrásokra hivatkozva írja, hogy a PSG szerint Mbappé napokban tett nyilatkozata hálátlan volt, emellett hozzátették azt is, hogy a klub nem fogja kifizetni a 80 millió eurós elmaradt bér és bónusz összegét, mivel még augusztusban megállapodtak Mbappéval arról, hogy a távozása miatt így tesznek majd.

A játékoshoz közeli források szerint a játékos azért szeretné megkapni a pénzt, mivel a PSG partvonalon kívülre ültette őt, amint tájékoztatta őket, hogy távozni fog a klubtól. Így a februári bónuszával és az áprilisi + májusi fizetésével tartoznak neki, miközben a júniusi fizetés sorsa még nem tisztázott a források szerint.

A PSG forrásai tagadták, hogy a klub részéről bárki is arról tájékoztatta volna Mbappét, hogy nem fog játszani az idény hátralévő részében, és hozzátették azt is, hogy a klub mindent megtett annak érdekében, hogy az ott töltött hét éve alatt végig boldog legyen.

A francia sztár a válogatott legutóbbi mérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a PSG közölte vele, hogy nem fog játszani az egész 2023/2024-es idénybe, mivel nem hosszabbítja meg a szerződését és idény végén távozni készül. Az előző nyáron a szerződéshosszabbítása kapcsán a játékos így komoly vitába keveredett Nasser Al-Khelaifival, most pedig Luis Enriquét és Luis Campost, mint megmentőt emlegette ezzel kapcsolatban.

A PSG a források szerint most egy új projektet épít, amelynek alapja a kollektív erő, nem pedig az egyéni kvalitások.

Mbappé 2022 nyarán állt nagyon közel a Real Madridhoz, ám akkor a szerződéshosszabbítás mellett döntött. Az ESPN-nek adott interjújában Steve McManaman, a blancók korábbi kiválósága elmondta, hogy szerinte ez nehézségeket okozhat a francia számára az első időszakban.

„Szerintem meg kell nyernie magának a szurkolók jelentős részét. Jó, hogy a 15. megnyerése után csatlakozik a csapathoz, amikor a csúcson vannak. De igen, az, hogy két éve eldöntötte, hogy csatlakozik hozzájuk és az utolsó pillanatban meggondolta magát, ettől még tény. Egy nagyon izgalmas és fontos pillanatban csatlakozik a csapathoz a saját és a csapat jövőjének szempontjából is.”

„Ha világ legjobbjaként elismert sztár akar lenni, akkor jobbnak kell lennie Vinícius Júniornál, aki idén meg fogja nyerni az Aranylabdát. Jobbnak kell lennie Jude Bellinghamnél, több gólt kell szereznie, mivel Jude várhatóan visszalép a középpályára.”

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Fayza Lamari
Tovább

Ki is az a Fayza Lamari?

A Real Madrid a minap bejelentette Kylian Mbappé szerződtetését, azóta lényegében elárasztotta a téma a sportsajtót. Az átigazolásban…