Emmanuel Petit: Mbappétól nem fogadnak majd el kifogást

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé (forrás: realmadrid.com)

A korábbi francia válogatott labdarúgó az AS újságírójával beszélgetett a francia válogatott Eb-szerepléséről és Mbappé Madridba érkezéséről.

A francia válogatott eddigi Eb-szereplése

„Egyáltalán nem vagyok lenyűgözve, de meglepődve sem. Nagyjából már tíz éve ez van. Ami meglep, az az, hogy itt, Franciaországban még mindig nagy viták folynak a különböző tv-műsorokban azzal kapcsolatban, hogy hogyan játszik a csapat. Sokkal jobban kellene támadnunk, figyelembe véve, hogy Deschamp milyen kvalitású játékosokkal és opciókkal rendelkezik a csapatban.”

„A csoportkör mindenesetre nem olyan, mint amikor az életedért játszol, teljesen más a hozzáállás. Mérges és csalódott vagyok, de nem vagyok meglepve. És hogy őszinte legyek, nem is aggódom. Deschamps-pal hosszú évek óta ez van.”

Mbappé átigazolt

„Nagyon örülök, hogy vége ennek a szappanoperának, amelyet minden héten követtünk. Távozik? Érkezik? Mi történik a PSG és Mbappé között? Rendesen megreggelizett? Utána kakilt egy jót? Annyira fárasztott már ez az egész, minden egyes héten ez volt. Kinyitottad az újságot, felmentél az internetre, és hirtelen történt valami. Éveken keresztül ez ment. Aláírja a szerződését? Marad? Ugyan már…”

„Nem tudom, hogy gondot jelent-e majd az öltözőben (Egy februári interjúban mondta ezt Petit – a szerk. kieg.), de pontosan tudja, hogy hová fog menni: a világ legjobb klubjába, amely megnyerte a BL-t és a LaLigát nélküle, egy olyan öltözőbe, amely tökéletesen működik. Vannak nagy egók, de a csapat az első, mivel a Madrid fontosabb bármely játékosnál, még akkor is, ha aranylabdás vagy. A Madridnál nem számít, hogy milyen fontos is vagy.”

„Mbappé tudja ezt, szóval a lehető leggyorsabban próbál majd beilleszkedni a csapattársak közé úgy, hogy megmutatja magát a pályán. És azt is pontosan tudja, hogy a szurkolók és a sajtó várja az érkezését. Nem adnak majd neki időt és nem fogadnak el kifogásokat.”

„Szerintem ugyanaz volt a helyzet a Madrid és a PSG esetében, abból a szempontból, hogy az emberek már nagyon unták a találgatásokat, mivel olyan volt az egész mint egy Netflix sorozat.”

Vini szerepe

„Vini Jr. csodálatosan játszik a Madridban, ahogy Rodrygo vagy Bellingham is. Szóval az egyetlen szabad hely most a csatáré. Fogalmam sincs, hogy Ancelotti mit akar csinálni. De biztos vagyok benne, hogy nem fogja kivenni a bal szélről Viníciust, hogy betegye középre. Szerintem ez nem fog megtörténni. Egy ilyen lépést nehéz lenne megérteni.”

„Úgy gondolom, hogy Mbappé csatárként fog kezdeni. Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez lesz, ha nem akarsz semmi gondot a játékosokkal, főleg olyankor, ha valaki épp most érkezett az öltözőbe. Úgy értem Vini esetében szerintem nem szempont kettejük összehasonlítása, ő a Madrid nagy játékosa. Szerintem Ancelotti nem fogja leváltani őt Mbappéra, és ezt mindenki tudja. Madridba menni egy hatalmas kihívás. Ez egyértelmű.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK