Zidane dilemmái

A Real Madrid alig kezdte meg a felkészülést a következő idényre, ám a klub átigazolási politikája okán több kérdés is felmerül a jövővel kapcsolatban. Az AS próbálta meg összeszedni, hogy milyen gondokkal kell szembenéznie a francia trénernek, illetve milyen nyitott kérdések vannak még a klub háza táján.

Cristiano Ronaldo visszatérése
A portugál szupersztár augusztus 5-én, meghosszabbított szabadsága után csatlakozik majd a csapathoz. A konföderációs kupa kezdete előtt látott napvilágot a hír, hogy a madridiak legfényesebben ragyogó csillaga el akarja hagyni a klubot. A hírek szerint Ronaldo elégedetlenségét az szolgáltatta, hogy kenyéradója nem állt ki kellőképpen mellette, amikor kirobbant az adóbotránya.

Az ügy azóta 180 fokos fordulatot vett, minden jel arra mutat, hogy Cristiano marad a Santiago Bernabéuban és a spanyol szuperkupa küzdelmeire már talán bevethető állapotba is kerül. 

Egy támadó érkezése
Zinédine Zidane elismerte, hogy az Álvaro Morata távozása által keletkezett űrt be kell tölteni, ugyanakkor arról is beszélt, hogy ő egyetlen támadót sem kért a vezetőségtől. Az AS megkérdezte olvasóit, hogy a Real Madridnak szüksége van-e új támadóra. A válaszadók túlnyomó többsége igennel szavazott: a több mint 17 ezer voksoló 72 százaléka szerint igazolni kell egy újabb gólfelelőst.

Nyílt titok, hogy a klub kívánságlistájának élén az AS Monaco kiválósága, Kylian Mbappé áll. Ezidáig szinte mindenki tudni vélte, sőt már a klub is beletörődött, hogy a francia támadó marad hazájában, ám a MARCA szerint a két klub egyezségre jutott a mai nap folyamán.

Zidane egyébként korábban így fogalmazott a csatár lehetséges érkezéséről: „Amíg az átigazolási piac nyitva van, addig bármi megtörténhet. Mbappé egy jó játékos, de én jelenleg csak a következő mérkőzésünkre, valamint arra koncentrálok, hogy a csapatom készen álljon az idényre.”

Ami ezt a kérdést illeti, nagy valószínűség szerint hamarosan meg tudjuk a választ.

Alkalmazkodás az egészséges Gareth Bale-hez
A walesi szélső többször is sérüléssel bajlódott az előző idényben, így több meccset hagyott ki, mint amennyin pályára léphetett. A vele szemben támasztott elvárások hatalmasak, hiszen a meglehetősen kemény előszezon során bizonyítania kell, és el kell érnie, hogy Zidane számára ne okozzon fejfájást, ha a támadószerkezetet össze kell állítani.

Isco, Benzema, Carvajal, Nacho és Marcelo szezrődéshosszabbítása
Isco és a Real Madrid megegyezése szerint a játékos szerződését a 2016/17-es idény közben kellett volna megújítani, és bár erre nem került sor, kiváló teljesítményének köszönhetően a spanyol kiharcolta magának a helyet a kezdőcsapatban, igaz, ezt csak az idény második felében érte el. Annak ellenére, hogy jelenlegi kontraktusa 2018 nyarán lejár, aggodalomra nincs szükség. Szinte biztosra vehető, hogy a játékmester hamarosan aláírja 2022-ig szóló szerződését.

A hírek szerint Benzema, Carvajal, Nacho és Marcelo hosszabbítása is terítéken van a klubnál. A francia támadó szerződését 2021 vagy 2022 nyaráig hosszabbíthatja meg a klub, erre már az elnök is tett utalásokat. A vezetőség nem látja továbbá akadályát Marcelo és Carvajal szerződéshosszabbításának sem.  

Ami Nachót illeti, a tavalyi idény során nyújtott kiváló teljesítménye szintén új szerződést érhet, igaz, jelenlegi kontraktusa is csak 2021-ben jár le.

Telített középpálya
Dani Ceballos érkezésével, valamint Marcos Llorente visszatérésével két újabb név került a már amúgy sem rövid listára, Casemiro, Kroos, Modrić, Kovačić és Isco mellé. Ez azt jelenti, hogy 4-3-3-as felállás esetén hét játékosa is lesz Zidane-nak három szabad helyre.

Ha a klub úgy dönt, hogy egyiküknek távoznia kell a túltelített középpályáról, akkor talán Kovačić lehet az, akinek új csapat után kell néznie, ami tekintve a benne rejlő potenciált, nagy veszteség lehet a francia tréner számára. Egy biztos: több olasz és angol klub is sorban áll a horvát játékos megszerzéséért.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK