Sergio Ramos megszerezte karrierje 100. gólját!

Egy védő számára Sergio Ramos gólrekordja fenomenális, a Real Madrid kapitánya a Leganés elleni kupameccsen karrierjének 100. találatát szerezte.

A száz gólból nyolcvanat a Real Madrid, hármat a Sevilla, tizenhetet pedig a spanyol válogatott színeiben szerzett, amivel a legtöbb válogatott góllal rendelkező európai középső védővé vált.

A századik találat tizenegyesből született, de magabiztos ítéletvégrehajtóként nem ez az első eset, hogy büntetőből talál be. A gólját végül a mérföldkőre utaló jelzéssel ünnepelte.

Ramos

Miután meglőtte 99. gólját Abu Dhabiban, talán a legmegfelelőbb hely a 100. gólhoz a Bernabéu volt. Az első gólért 2004 szeptember 16-ig kell visszamennünk, akkor még a Sevilla színeiben zörgette meg az ellenfél hálóját.

Nem sok védő érte el ezt a mérföldkövet, a Real Madrid kapitánya egy elit klubhoz csatlakozik, Ronald Koeman (193) és Daniel Alberto (134) mellé.

A kollekciójából kiemelkednek az Atlético Madrid elleni BL-döntős találatai Lisszabonból és Milánóból.

Ebben az idényben hétszer volt eredményes, miután Cristiano Ronaldo nyári távozásával ő lett a csapat első számú tizenegyesrúgója.

Ramos a leggyakrabban a Málaga ellen talált be, szám szerint ötször, de a Barcelona hálójába is négyszer juttatta a játékszert.

Ramos

A versenysorozatokat tekintve a gólok megoszlása a következőképp alakul:
–    spanyol bajnokság: 59
–    Király-kupa: 5
–    Bajnokok Ligája: 11
–    Európa-liga: 1
–    klubvilágbajnokság: 3
–    UEFA-szuperkupa: 2
–    spanyol szuperkupa: 2
–    spanyol válogatott: 17 (ebből 5 barátságos meccsen)

Folytassa, Kapitány!

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK