Sergio Ramos a madridi régió legjobb férfi sportolója

Sergio Ramos egy, a madridi Real Casa de Correosban rendezett ceremónia keretében vehette át a „Madrid Hét Csillaga” elnevezésű díjat a legjobb férfi sportoló kategóriában. Az eseményen a díjakat, amelyek olyan sportolók munkáját ismerik el, akik az adott évben a legsikeresebbek voltak és a legtöbbet tették annak érdekében, hogy népszerűsítsék a sportot a régión belül, Ángel Garrido, a madridi autonóm regionális kormány elnöke adta át.

A díj átvételekor az alábbi beszéddel köszönte meg az elismerést a Real Madrid kapitánya: „Egyszerre tölt el örömmel és büszkeséggel, hogy engem neveztek meg a legjobb férfi sportolónak és megkaphattam a Siete Estrellas-díjat. További öröm, hogy a sport értékeinek népszerűsítését és megtestesítését is elismerik ezzel. Sevillából, Andalúziából jöttem, ami nyilvánvalóan bennem van, de Madrid tárt karokkal fogadott 13 évvel ezelőtt, emberként és játékosként is itt váltam felnőtté, otthon érzem magam itt.”

„Büszke vagyok arra, hogy a Real Madrid kapitánya lehetek. Az egész világon a lehető legjobb módon képviseltük a régiót, címeket nyertünk, igazán örömteli pillanatokat okoztunk a madridiaknak. Köszönöm mindenkinek. Továbbra is keményen fogok dolgozni, mindent bele fogok adni, hogy megfelelően képviselhessem ezt a díjat, a madridi régió hét csillagát.”

Ramos

Ángel Garrido, a régió elnöke is szólt néhány szót a díj átadásakor: „Nem sok újdonságot tudnék mondani Sergio Ramosról, hiszen ő egy világsztár, kitűnő példája a másokkal való együttműködésnek. Ő egy 10/10-es sportoló. Nagyon kevés ember létezik, aki ilyen szeretet tud mutatni csapata és hazája iránt, és ennyire sugárzik belőle, hogy sosem adja fel.”

A Real Madrid kapitánya mellett egyébként Sara Andrés, Jesús Tortosa, Camino Martínez, a Sanitas Alapítvány, az Atlético Madrid női csapata és a helyi Las Rozas Tanács került kitüntetésre. Sergiót egyébként Florentino Pérez is elkísérte a díjátadóra.

Az esemény után Sergio Ramos az újságírók néhány kérdésére is válaszolt:
100 gól: „A szurkolók a gólokat látják és ismerik el, de védőként a munkánk része az is, hogy megpróbáljuk megakadályozni azokat. Szerencsés vagyok, hogy szerezhettem néhány nagyon fontos találatot, amelyek trófeákat jelentettek nekünk, a 100-as szám pedig olyan, amit tényleg érdemes megemlíteni.”
A csapat egyik fontos gólszerzőjének titulálva: „Ezek nem rajtunk múlnak. Viszont edzésen elég kevés gólt lövök.”

3-0 a Leganés ellen és krízis Madridban: „A Madridnál néha az is krízis, ha a csapat két egymást követő meccsen döntetlent játszik, ezért is akartunk visszatérni a győztes útra és visszahozni valamit a Bernabéuba. Az elmúlt hónapokban kicsit eltávolodtunk, ez pedig sem nekik, sem nekünk nem jó. Korábban is mindig együtt néztünk szembe a problémákkal.”

Ramos és Pérez

Csapatbeszélgetés a Sociedad elleni 0-2 után: „Azt tettük, amit tennünk kellett. Beszéltünk.”

A Solari és Isco közötti helyzet normalizálódhat? „Ez bonyolult. A Real Madridnál mindenki játszani akar, ez pedig még nehezebbé teszi az edző dolgát. De ez a Madrid, állandó téma, hogy ki játszik és ki nem, kell-e csatár, ki álljon a kapuban… Az újságoknak mindig szükségük van valamire, amiről írhatnak, mi pedig mindent megteszünk, hogy segítsünk és ne unatkozzatok.”

Forrás: realmadrid.com, as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK