Zidane: Meg akarjuk őrizni az első helyet

A Real Madrid holnap a Granada csapatát fogadja a Santiago Bernabéuban. A mérkőzés előtt Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről: „Holnap az első helyezett találkozik a másodikkal, ez pedig sokat jelent. Tudjuk, hogy egy olyan csapat lesz az ellenfelünk, amelyik jó idényt fut. A Granada tovább szeretné gyűjteni a pontokat. Ami minket illet, a mi célunk továbbra is az, ami eddig is volt. Nem volt túl sok időnk felkészülni a mérkőzésre, de készen állunk arra, hogy ismét pályára lépjünk. Tudjuk, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk a Brugge ellen. A második játékrészben viszont sikerült felállnunk. Jobb állapotban vagyunk, mint két hónappal ezelőtt, néhány hét elteltével pedig még jobbak leszünk.”

Minden mérkőzés egy teszt: „Tudom, hogy hol vagyok, és ez a dolog itt nem változik. Az összes edző szerepe ilyen. Az utolsó napomig fogok küzdeni, mivel élvezem, amit csinálok. Készen állok a kihívásokra.”

Harc a bajnokságban és a BL-ben: „A mindennapi, edzésen végzett munka a legfontosabb. Ezzel az üzenettel minden játékosom tisztában van. A futball sokat követel, de tudjuk, hogy minden, amit teszünk, az nagy jelentőséggel bír.”

Zidane

Kapusposzt: „Azt mondjátok, hogy azt állítottam, nem lesznek viták, de viták mindig vannak, attól függetlenül, hogy mit mondok. Kimentek ezen az ajtón, majd teszitek a dolgotokat, ahogy én is. Minden egyes játékosomra számítani fogok. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Három mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül, amiken Courtois állt a kapuban.”

Courtois kifütyülése a Brugge ellen: „Függetlenül attól, hogy igazságos-e a kialakult helyzet, ez van. Erős, tisztában van a helyzetével. A Brugge elleni első félidőben mindenki gyengén teljesített. Nem akarunk erről többet beszélni, a holnapi mérkőzésre koncentrálunk. Ami Thibaut-t illeti, a legfontosabb dolog, hogy ő mit érez. Nem ő volt az egyetlen felelőse a Brugge első góljának. Kétszer is betaláltak, és tényleg ő állt a kapuban, de a kapott gólok nem csak rajta múlnak. Ugyanakkor mit mondjunk ugyanebben az esetben arról a három mérkőzésről, amikor nem kaptunk gólt? A Real Madridnál nem szabad hibáznod, itt nem kaphatunk gólokat, viszont mindig be kell találnunk. Ha ez nem így történik, akkor rögtön rossz dolgokat állítanak. Mindig bele kell adnunk mindent, ez holnap sem lesz másképp, hiszen a második helyezettel csapunk össze.”

Courtois betegsége: „Nem érezte jól magát, efelől nincs kétségem. Előfordul, hogy egy játékos ideges, de tud játszani. Senki sem garantált kezdő, sem ő, sem más. Sosem állítottam mást. Mindenkit használni fogok. A feladatom az, hogy minden meccsen 11 embert küldjek pályára.”

Areola: „Ő egy top kapus, ahogy Thibaut is. Remek játékos, ennyit mondhatok. Mindketten azok. Gyorsan beilleszkedett, jól érzi magát velünk. Itt nincs hierarchia. Ha egy olyan kereted van, mint a miénk, nem mondhatod, hogy valaki fontosabb mint a másik. A játékosaim jól dolgoznak edzéseken és játszani akarnak. Én döntök, nekik viszont készen kell állniuk. Vannak, akik többet fognak játszani másoknál, de minden megváltozhat bármelyik meccsen.”

Zidane

Kritikák: „Nem tudom, hogy ezekről egyáltalán tudnunk kell-e, vagy nem. Nem ezért vagyok itt. Ahogy te is mondtad, nem vagyunk olyan rossz helyzetben, mint ahogy kívülről gondolják. Ez a Real Madrid, arra koncentrálunk, hogy mit tudunk tenni a pályán, mivel most egy olyan meccs következik, ahol megmutathatjuk, hogy miért vagyunk a tabella élén. Be akarjuk biztosítani, hogy a meccs lefújásakor is az élen mardjunk.”

Lucas: „Ha azt mondanám, hogy az embert nem zavarja a füttyszó, hazudnék. Mindenkit zavar, de el kell fogadni. Lucas is tett néhány remek dolgot, amiért tapsot kapott. Ha a dolgok nem a legjobban alakulnak számodra, akkor reagálnod kell, ez az, amit a csapat érdekében látni akarunk.”

Büntetések: „Ez egy belső dolog, így is marad. Lehet, hogy kaptatok néhány információt, amit nem kellett volna, de ennyi. Én szoktam beszélni a játékosokkal, így intézzük a dolgokat. Olyat tudtatok meg, amit nem kellett volna.”

Bale, mint bal oldali védő? „Nem, ezen egyáltalán nem gondolkodtam. Úgy gondolom, hogy vannak még más opcióink. Militão az egyik, aki védő és játszott ezen a poszton. Ahogy a jobb oldalon is. Ez egy lehetőség.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK