Zidane: A címer nem garantálja a győzelmet

A Napoli elleni BL-összecsapás odavágója előtt Zinédine Zidane, a csapat trénere is nyilatkozott.

Bajnokok Ligája: „Tisztában vagyunk a BL jelentette nehézségekkel. Mindenki erről a címről áhítozik, beleértve minket is. Apránként kell haladnunk, mert a végső győzelemhez vezető út hosszú és kemény. Jó állapotban van a csapat, szinte mindenki egészséges már. Készen állunk.”

Kétmérkőzéses párharc: „Mivel a visszavágót Olaszországban rendezik majd, nagyon fontos, hogy egyetlen gólt se kapjunk a holnapi találkozón. Madridban könnyen megnehezíthetjük a dolgukat, de ez fordítva is igaz."

A Napoli támadógépezete: „Minden tiszteletem Maradonáé, de én most jobban félek azoktól a játékosoktól, akik holnap lépnek pályára ellenünk. Nagyon technikás futballistákról beszélünk. A mezőnyjátékukat a magas védekezés fogja jellemezni. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ezért a mérkőzés teljes ideje alatt magas fokú koncentrációra lesz szükség.”

Sarri: „Egy nagyszerű edző, aki remek focit játszat a csapatával. Remek eredményeket tudhat maga mögött.”

A mérkőzés utazókerete

Benzema: „Az emberek azt mondanak, amit akarnak. Én motiváltnak látom őt. Egy hozzá hasonló játékostól mindig kérhet többet az ember, de ami engem illet, én elégedett vagyok a munkájával. Számomra nehéz dolog kritikával illetni egy játékost, de mindenki tisztában van azzal, hogy ez a futball része. Benzema jól van.”

A Cristiano-Karim páros: „Az ő jelenlétük nagy előny számunkra, mert az akciók befejezése a játék egyik legjelentősebb része. Benzema lehetőséget teremt a társainak a gólszerzésre. Természetesen gólokat is várunk tőle, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a gólpasszait és azt, hogy jobbá teszi a társait. Engem ez foglalkoztat. Ami Cristianót illeti… mindenki tudja, hogy mit képes ő adni. Jól megértik egymást Karimmal.”

Bale: „Ez az első hét, hogy a többiekkel dolgozik. Nagyon jó fizikai állapotban van, már egyáltalán nincsenek fájdalmai. Több mint három hónapot kellett kihagynia, ezért óvatosnak kell lennünk a visszatérésével. Újra velünk van, ez a legfontosabb.”

Kroos: „Három hete nem játszott, de ez elsősorban mentális kérdés. Kroos egy tapasztalt játékos, nem viselte meg ez a kihagyás. Nagyon akarjuk ezt a trófeát.”

James: „Készen áll a játékra. Holnap meglátjátok majd, hogy milyen összeállításban és játékrendszerben lépnek pályára a játékosok. A kezdőcsapatot nem árulhatom most el.”

A BL esélyesei: „A Real Madrid mindig a Bajnokok Ligája favoritja lesz, de a címer nem garantálja a győzelmet. Küzdened és futballoznod kell érte. Ez egy hosszú folyamat, de készen állunk. Ez a klub legfőbb védjegye: küzdés a végsőkig.”

Kíváncsi vagy Luka Modrić szavaira is? Itt olvashatod a horváttal készült interjút!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK