Zidane: Mi voltunk a jobb csapat

A csapat vezetőedzője beszélt az Atlético Madrid ellen kiharcolt Bajnokok Ligája-győzelmet követően.

A találkozó: „Nem tudom, hogy játszott-e már jobb mérkőzést a csapat az irányításom alatt.  Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Három gólt szerezni és dominálni a játékot minden volt, csak nem könnyű. Az első fél órában különösen jók voltunk, könnyen szerezhettünk volna egy második gólt is, de erre végül csak a szünet után került sor. Elégedett vagyunk a győzelemmel, a három szerzett és nulla kapott góllal. Talán ez volt az eddig legjobb meccsünk. Azt hiszem, a meccs képe alapján teljes joggal állítható, hogy ma mi voltunk a jobb csapat.”

„Még hosszú út áll előttünk a Bajnokok Ligájában és a La Ligában is, de ma este minden okunk megvan a boldogságra. Nem hiszem, hogy eufórikus állapotban lennénk. Megünnepeljük a győzelmet, pihenünk, majd folytatjuk a munkát. Még egyik sorozatot sem nyertük meg. A gondolataink hamarosan a szombati bajnoki körül forognak majd.”

Visszavágó: „Simeonénak igaza van, még lesz egy második mérkőzés is. Nagyszerűen felkészültünk a mai találkozóra, akartuk a győzelmet és sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell mindent beleadnunk a visszavágón. Kemény mérkőzés lesz. A futballban nincsenek könnyen vehető akadályok.”

Ronaldo: „Nem tudom, hogy a szezon közbeni pihentetésnek köszönheti-e a mostani nagyszerű formáját. Mindig ott van benne a gólveszély, ez teljesen egyedülálló. Számára is fontos, hogy néhány mérkőzésen pihenhessen. Könnyű helyzetben vagyok, mert ha az egyik kulcsemberem a padon tölt egy találkozót, akkor az őt pótló játékos mindig nagyszerű teljesítményt nyújt. Tisztában vagyunk az elképzeléseinkkel. Ma Isco volt a kezdőcsapatban. A vonalak között kellett játszania és fantasztikus munkát végzett. Lucas és Marco pályára küldésével nagyobb kiegyensúlyozottságot szerettem volna adni a csapatnak. A segítségükkel hatékonyabban védhettük meg a pálya széleit. Mindenkivel elégedett vagyok.”

Jövő: „Boldog vagyok és nagyon élvezem a játékosaimmal való közös munkát, de ahogy mindig hangoztatom, a munka még nem ért véget. Nem tartom vissza az érzelmeimet, ha gólt szerzünk. Az érzések, melyek ilyenkor futnak át a testemen, igazán különlegesek és egyedülállóak. A szezon során rengeteg áldozatot kell meghoznunk, de amikor ilyen formában manifesztálódik előtted a munkád gyümölcse, akkor nagyon boldog leszel. Öt-tíz percet leszámítva mi uraltuk a mérkőzést. Ez hatalmas örömmel tölt el.”

Nacho: „Ő egy olyan játékos, aki a védelem bármely pontján képes ugyanazt a briliáns játékot hozni. A koncentráltsága nyűgöz le leginkább vele kapcsolatban. Sosem lankad a figyelme, mindig készen áll. Számára minden labda, minden mérkőzés döntő jelentőséggel bír. Minőségi és megbízható játékos.”

A keret: „Huszonnégy fantasztikus játékosom van. Tényleg úgy érzem, hogy számomra mindenki egyformán fontos. Bárkit képesek vagyunk pótolni, ez csodálatos. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen beosztottjaim vannak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK