Zidane: Nem adjuk fel egyik sorozatot sem

A Real Madrid magabiztos győzelemmel folytatta a bajnoki menetelést, így ideiglenesen 1 pontra közelítette meg a listavezető Barcelonát, nyomást helyezve közvetlen riválisaira.

Zidane:

„A munkánkat végezzük, a játékosok pedig tudják, hogy fontos a bajnokság. Ma este egy pontos hátrány tudatában térünk nyugovóra. A legfontosabb az elvégzett munka, nem kell túlbonyolítani. Mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Tegnap megmondtam, hogy aggódom, a játékosok kimentek a pályára, tették, amit kell, és nagyon jól csinálták a dolgukat.”

„Minden egyes pillanatban egyre közelebb kerülünk a bajnoksághoz, elégedett vagyok mindenkivel. Tudjuk, hogy ha el akarunk érni valamit, akkor hinnünk kell abban, hogy sikerülhet. Az első pillanattól kezdve azt mutattuk, hogy jó meccset akarunk játszani, mindenki kivette a részét. Fantasztikus meccset játszottunk, komolyan vettük, tiszteltük az ellenfelet. Most tovább kell mennünk. Semmit nem nyertünk, csak egy meccset.”

Zidane

„Egy pontos hátrányban vagyunk, még játszaniuk kell. Meglátjuk, hogy mit játszik az Atlético és a Barcelona, de a legfontosabb az, amit mi teszünk. Egyelőre mögöttük vagyunk. Tovább kell mennünk. A Villarreal ellen nehéz meccsünk lesz szerdán. Ma három fontos pontot szereztünk, jó hangulatban vagyunk.”

„Jó lett volna, ha kicsit több időnk van dolgozni. Három hetünk volt, mindent jól csináltunk, láthatjuk a munkánk eredményét. Eddig még semmit nem értünk el, elszántak és koncentráltak vagyunk. Fizikálisan készen állunk arra is, hogy három naponta játsszunk.”

„Nem elégednék meg egy BL-győzelemmel, a végsőkig fogunk küzdeni a bajnokságban. Szeretem a kihívásokat. Nem lehet úgy hozzáállni, hogy feladjuk az egyik sorozatot, ez nem így működik. Három naponta játszanunk kell.”

„Karim megbékél azzal, hogy nem utazik az Európa-bajnokságra a válogatottal, tudja, hogy a mindennapjait a Real Madrid teszi ki. Igazi profi, minden, amit a pályán a többiekért tesz, fontos a csapatnak. Mindig koncentrál arra, amit csinál, ezt pedig kedvelem.”

„Karim és Gareth pihenőt kapott. Meglátjuk, hogy Cristiano később pihen-e. Most játszik és gólokat szerez. Szép ajándék volt neki a mai, Jesé is betalálhatott volna. Mind egy csónakban evezünk, együtt csinálunk mindent. Cristiano mindig boldogabb, ha gólt szerez.”

„James és Isco? Nagyon elégedett vagyok velük. Nem volt könnyű dolguk, mivel nem játszottak a Wolfsburg ellen. A fontos az, hogy amikor játszanak, akkor remekül teljesítenek. Elégedett vagyok a munkájukkal, ahogy a többiekével is.”

„Keylor is ugyanazt teszi, mint Cristiano és a többiek. Kiváló kapus, boldog és megmutatja, hogy ő az egyik legjobb. Igazán elkötelezett az iránt, amit csinál.”

„Változtatnom kell. Mateo ma nem játszott, de fontos játékos a csapat számára, ő is fog kapni játékperceket. Ma nem volt lehetősége, de meglátjuk, hogy mi lesz a következő meccsen.”

Isco:

„Veszélyes meccs volt. A Wolfsburg elleni nagyszerű meccs után kiengedhettünk volna, de nem tettük. Feltüzelve mentünk a pályára, két gólt lőttünk az első félidőben és elégedettek vagyunk a mai meccsünkkel.”

Isco

„A csapat tökéletesen teljesített, nyomás alá helyeztük a tabellán előttünk állókat, a végsőkig fogunk harcolni. Mi vagyunk a Real Madrid, nem adhatjuk fel.”

„Fontos, hogy legyen rotáció a csapaton belül. A versenysorozatok nagyon hosszúak, fontos, hogy fejben mindenki ott legyen a szezon végéig, mivel nehéz címeket nyerni mindössze tizenegy játékossal.”

Marcelo:

„A szezon legutóbbi szakaszában sokat fejlődtünk, a célunk a különbség csökkentése volt, most pedig nagyon közel vagyunk az előttünk állókhoz. Megpróbálunk minden sorozatban csúcsteljesítményt nyújtani. Most már nincsenek könnyű meccsek, minden összecsapás egy döntő, most már végig ez lesz.”

„Az emberek elveszítik a reményt, de a szurkolóink eddig mögöttünk álltak, és mindig így is lesz. Kritizáltak minket, de tovább dolgoztunk, harcoltunk, most pedig egy ponttal vagyunk lemaradva. A Madrid mindig erős volt és harcolt. A Real Madrid mindig csatázik, nem lógathatjuk az orrunkat.”

„Nem szeretek arról beszélni, hogy a Barcelona vagy az Atlético a jobb csapat, vagy melyikük gyenge. Mindketten erősek, ezt tudjuk. Mi jól érezzük magunkat, minden meccsen egyre jobbak leszünk, ez a célunk.”

„Dunga? Köszönöm a kérdést, de nem akarok beszélni erről. Nincs problémám senkivel, nyíltan elmondtam, hogy ha behívnak, akkor örömmel megyek, ahogy az elmúlt 15 évben is bármikor, de most nem vagyok a csapat része.”

„Nincsenek gyenge csapatok a BL-ben. Ha az elődöntőig eljutsz, akkor annak oka van, mindenki egyformán erős. Itt csak szoros meccsek vannak, egyik sem könnyű.”

Marcelo

Lucas Vázquez:

„Ez az elvégzett munka jutalma. A csapat jó formában van, ezt kell tovább vinnünk, meccseket kell nyernünk. Jó sorozatunk van, de remélem, hogy még tovább javulhatunk. Még van esélyünk a bajnokság és a BL megnyerésére is, mindent bele fogunk adni, hogy mindkét trófeát megnyerjük.”

„Cristiano egy vezér, csodálatos játékos. A világ legjobbja, ezt minden nap megmutatja, mi pedig örülünk, hogy jó formában van. Ha figyeled, állandóan tanulsz tőle.”

„Ha a Manchester City könnyű ellenfél, akkor szedhetjük is a sátorfánkat. Lassan kell haladnunk. Kemény csapat, jó játékosokkal, ha pedig jól teljesítünk, próbálkozni fogunk, továbbjutunk és előnyt kovácsolunk abból, hogy a visszavágót hazai pályán játsszuk.”

Keylor:

„Nehéz meccs volt. A Getafe trükkös helyzetben van, mindent beleadtak. Mi nagyon koncentráltan játszottunk, kellő tisztelettel az ellenfél felé, és nyertünk. A legtöbb passzunk pontos volt. Mindig örülünk, ha jól mennek a dolgok.”

„Nem lógathatjuk az orrunkat, minden meccset nyernünk kell. Nem veszíthetjük el a hitünket. Mi vagyunk a Real Madrid, mindent meg kell nyernünk. Címekért harcolunk, megyünk tovább.”

„A csapat jól teljesít, örülünk, hogy a BL elődöntőjében vagyunk. Tisztelni fogjuk az ellenfelünket, amely egy nagyszerű csapat, ezért is vannak itt. Meg fogunk próbálni nyerni. Alázattal és kemény munkával ez kivitelezhető.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…