Morata: Még nem veszítettünk meccset, úgyhogy nem kell ezt túldramatizálni

A Real Madrid egy utolsó percekben bekapott gólnak köszönhetően mindössze döntetlenre volt képes a Las Palmas otthonában, így sorozatban másodszor botlott a bajnokságban. A csapat előnye egy pontosra csökkent, mivel a Barcelona magabiztosan hozta a három pontot.

Zidane:

„Ami a legkevésbé tetszett a teljesítményünkben, az a két bekapott gól, de végig jók voltunk. A hétközi fordulóban kemény első félidőnk volt, ma nem ez volt a helyzet. Jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, egyszerűen hiányzott a megfelelő koncentráció a meccs utolsó szakaszában.”

„A meccset végig irányítottuk. Nem dobjuk be a törölközőt, keményen dolgozunk tovább. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az elsőtől az utolsó pillanatig mi diktáltunk, sok helyzetünk volt. Nem gondolom, hogy hozzáállásbeli problémáink lettek volna.”

„A második gólt meg kell vizsgálnom, de úgy gondolom, hogy talán a koncentráció számlájára írható. Meg kell még néznem, de nincs okom panaszkodni miatta. Ha így játszunk 90 percig, akkor szárnyalni fogunk, nem kérdés. A fociban vannak nehéz pillanatok. Kipihenjük magunkat, és a figyelmünket a BL-re tereljük.”

Zidane

„Erősen kezdtük a meccset, letámadtunk, ahogy terveztük. Amikor két gólt is kapsz, valami nincs rendben, ezt pedig meg fogjuk vizsgálni. A mai meccsből a jó játékunk az, amit magammal viszek. A helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Ha sikerült volna két gólos előnyre szert tenni, akkor egy teljesen más mérkőzés alakult volna. Kiegyenlítettek akkor, amikor nem koncentráltunk eléggé.”

„Kedden is lesz meccsünk, úgy gondoltam, ideje lehozni Ronaldót. Ennyi. Mindig játszani akar, mindig ott akar lenni a pályán, de nekünk arra is gondolnunk kell, hogy a játékosnak pihenésre van szüksége és a keddre is gondolnunk kell.”

„Megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem sikerült. Nyugodtak vagyunk, keményen dolgozunk és arra koncentrálunk, ami a feladatunk. Látnunk kell, hogy mindig nem győzhetünk, de jó úton haladunk és ugyanígy kell folytatnunk tovább.”

„A Las Palmas nagyon jó csapat. Erős ellenfél, végig hittek az egyenlítésben, és sikerült is elérniük azt. A teljesítményüket jól tükrözi a helyük a tabellán. Ott vannak az élmezőnyben, remekül teljesítenek.”

Asensio:

„Hagytunk kicsúszni két pontot a kezeink közül, ami a bajnokság megnyeréséhez kulcsfontosságú lehet. Nyernünk kellett volna, de nem tudtunk. Ki fogjuk elemezni a helyzetet, de keményen fogunk dolgozni, ahogy eddig is, és mindent beleadunk a bajnoki cím megnyerése érdekében.”

Asensio

„Összességében jó meccsünk volt, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A döntetlennel nem vagyunk elégedettek, mivel ez lényegében már egy megnyert meccs volt. A végén a koncentráció hiánya és talán egy kis balszerencse bekapott gólt eredményezett. Még sok van hátra a bajnokságból, még csak most kezdődött. Ha egy pillanatra lazítasz, az ellenfelek megragadják az alkalmat, ezúttal pedig döntetlent játszottunk. 1-2-nél voltak lehetőségeink a kétgólos előny elérésére, de végül nekik sikerült a gólszerzés.”

Morata:

„Még nem veszítettünk meccset, úgyhogy nem kell a helyzetet túldramatizálni. Nyernünk kellett volna, de nem tudtunk, most tovább kell dolgoznunk azért, hogy minden meccset megnyerjünk.”

„Nehéz megmagyarázni a Las Palmas gólját, kiegyenlítettek, nekünk pedig meg kell vizsgálnunk, mi történt.”

„Mindenkivel kompatibilis akarok lenni, játszani akarok és mindent bele akarok adni.”

Morata

Varane:

„Csalódottak vagyunk az elhullajtott két pont miatt. Jó teljesítményt akartunk nyújtani és győzelemmel távozni, viszont még mindig a tabella élén vagyunk, úgyhogy továbbra is keményen kell dolgoznunk. Irányítottuk a meccset, alig volt helyzetük a második félidőben. A bekapott góljaink elég furcsák voltak, egy beadás és egy megpattanó lövés… De keményen dolgozunk tovább, hosszú még a szezon.”

„Mindenkire szükségünk van a keretből. Mind jó formában vagyunk, a legjobbunkat akarjuk adni. Nyugodtak vagyunk, ahogy mindig, és jól érezzük magunkat. Néhány apróság hiányzik csupán, ezeken dolgozni fogunk, és biztos vagyok benne, hogy egyre jobbak leszünk.”

Butragueño:

„A csapat megérdemelte a győzelmet, én pedig őszintén hiszem, hogy igazságtalan eredmény született. Irányítottuk a meccset, majd váratlanul megszerezték az egyenlítő gólt. A Real összességében jobb volt, de a végeredmény nem ezt mutatja.”

Butragueno

„Többször eljutottunk a tizenhatosukon belülre ígéretes szituációkban, de ott hiányzott a precizitás. Domináltunk a második játékrészben, még a vezetést is megszereztük, ami a legnehezebb feladat. Kikónak nem volt szerencséje, nem tudtuk megakadályozni a Las Palmas egyetlen helyzetét.”

„Az elmúlt két meccsen győzelmet érdemeltünk volna, a szurkolóknak és a játékosoknak most már a Borussia elleni mérkőzéssel kell foglalkozniuk.”

„Cristiano cseréje? Ez Zidane döntése.”

Forrás: realmadrid.com, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…