Számháború: Villarreal – Real Madrid

Cikkünkben az aktuális mérkőzéssel kapcsolatos számokkal, tényekkel, adatokkal, érdekességekkel foglalkozunk. Minden, és még annál is több, amit a párharcról tudni érdemes!

A két csapat jelenlegi helyzete

A szezon legjobb védelmével találja magát szembe ma este a Real Madrid. Fura ezt leírni egy olyan csapat esetében, akik a Romától kaptak egy négyest az EL-ben, de a bajnokságban mindössze 15 gólt kapott a Sárga Tengeralattjáró, 23 mérkőzésen. Hazai pályán 12 mérkőzésükön 24 pontot szereztek, és mindössze kétszer hagyták el vesztesen a saját stadionjukat bajnokin. Az mindenképpen érdekes, hogy hazai pályán több gólt kaptak (9), mint idegenben (6). Két komoly hiányzója van a csapatnak, a védelemből José Ángel, a támadósorból pedig az a Nicola Sansone, aki vezeti a házi góllövőlistát. Nem az első eset, amikor az ellenfél legeredményesebb játékosa kidől a Real Madrid ellen, ez a vendégek számára mindenképpen biztató előjel.

A Real Madrid csapata vereséggel hangolódik a mérkőzésre, a hét közepén megrendezett, decemberről elhalasztott Valencia elleni meccsen 2-1-re kapott ki a csapat, az első 10 percben bekövetkezett blokknak köszönhetően. A negatív főszereplő, Varane, ezúttal nem lesz a keret tagja, na nem büntetésből, a francia középhátvéd sérülés miatt kényszerül kihagyni a találkozót, akárcsak Danilo és a Sanitas réme, Fábio Coentrão, Mariano pedig ezúttal sem került be az utazó keretbe. Asensio viszont ott van, de rendkívül meglepő volna, ha nem Yáñez, és egy zacskó tökmag társaságában tekintené meg a Villarreal elleni összecsapást. A fiatal játékossal kapcsolatban Zidane megjegyezte, sok percet fog még kapni a szezon hátralévő részében.

A párharc múltja

Az őszi „sárgafóbia” keretein belül randevúzott a két csapat a Bernabéuban, és osztozkodott testvériesen a pontokon. Akkor az összecsapás két őskövülete, a két csapatkapitány, Sergio Ramos és Bruno Soriano szerezték a gólokat, 1-1 lett a vége. A Villarreal pályáján sosem a Real Madrid kiütéses sikereiről zengtek a másnapi lapok, kivételt képez a 2007-es, 5-0-s madridi sikerrel zárult találkozó. A legutóbbi látogatás alkalmával azonban lőtt gól nélkül maradt a Real, 1-0-val mindhárom pontot otthon tartotta a Villarreal (gólszerző: Soldado (milyen véletlen, egy saját nevelés)), és emellett többször hozott döntetlent is a párosítás, azaz aktuális ellenfelünket nem szabad félvállról venni.

A számok nyelvén – csapatok

Ha már a védelmekről esett szó, nézzünk egy gyűjtést arról, hogy mikor kapták a gólokat a csapatok.

Amint az látható, az első félidő közepén, és a második félidő elején mindkét csapat stabilan áll. A Villarrealnak egyértelműen a félidei hajrákkal gyűlik meg a baja, míg a Real Madrid minden más időszakban nagyjából egyenlően kapta a gólokat.

A számok nyelvén – játékosok

Ezúttal a középpálya közepén leggyakrabban bevetett négy játékost vizsgáljuk a passzok iránya kapcsán.

Érdekes, hogy mind a négy középpályás vezet egy-egy rangsort. A legtöbb visszapassz arányaiban Mateo Kovačićé, a balra passzolt labdákban Casemiro vezet, jobbra leginkább Kroos szokta továbbítani a labdákat, míg előrepasszokban Luka Modrić az ász.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…