Zidane: Egy edző is tévedhet

Zinédine Zidane tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a Las Palmas elleni bajnoki előtt.

A találkozó: „Nehéz mérkőzésre számítok. A Las Palmas remekül járatja a labdát és nagyon technikás játékosok alkotják a csapatukat, ez különösen igaz a középpályásaikra. Nem könnyelműsködhetjük el a dolgokat.”

„Háromnaponta kell helytállnunk. Nincs sok idő a pihenésre és a regenerációra, de az időbeosztáson nem tudunk változtatni, így a mi feladatunk az, hogy elfogadjuk a jelenlegi helyzetet és megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet. Az összes játékosom készen áll a holnapi megmérettetésre, egy-két embert kivéve.”

Hullámvölgyek: „Voltak nehéz pillanataink, igen. Január elejéig egyszer sem szenvedtünk vereséget, azóta pedig többször is, ugyanakkor én azt gondolom, hogy az ehhez hasonló negatív időszakok természetes velejárói egy együttes szezonjának. Különösen igaz ez, ha nagy nyomás nehezedik az adott csapat vállára. Egyetlen játékos sem képes mindig 100%-on pörögni, ennek következtében pedig a kollektív teljesítményben is lesznek apróbb visszaesések. Ez a futball része. Mi mindent megteszünk a rossz dolgok elkerülésének érdekében, engem ez foglalkoztat leginkább. Koncentráció és kemény munka, ez mindennél fontosabb.”

Morata és Isco: „Legutóbb nagyszerűen szálltak be a mérkőzésbe. Együtt aratunk győzelmet és együtt szenvedünk vereséget. Ez sosem fog megváltozni. Örülök neki, hogy többet szeretnének játszani, mert ez az elkötelezettségüket mutatja. Edzőként nehéz feladat hárul rám, hiszen 11 játékost kell kiválasztanom a rendelkezésre álló 24-ből. Mindig lesznek kimaradók. Hogy tanultam-e a hibáimból? Egy edző is tévedhet.”

A játékvezetők tisztelete: „Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert sosem esik nehezükre tiszteletet mutatni a bírói négyes tagjai vagy más futballisták felé. Csodálatos csapatot irányíthatok. Szórakoztató futballt szeretnénk játszani, hogy a szurkolóink úgy érezzék, ma is gazdagodtak valamivel. Profi és tisztelettudó csapat vagyunk.”

A mérkőzés utazókeretét itt találod!

Jesé: „Hatalmas potenciál van benne. A PSG-nél nem úgy alakultak a dolgai, ahogy szerette volna, de ez nem jelent semmit. Sikereket kívánok neki. Emberként rendkívül szimpatikus számomra.”

A holnapi kezdőcsapat: „A BBC nem érinthetetlen, de csak holnap derül majd ki, hogy kik alkotják a kezdő tizenegyet. Unalmas, hogy mindig ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolnom. Benzema nem áll a többiek felett. Ami a kapusokat illeti, bizalom nélkül semmit sem ér a közös munka.”

Keret: „Mindenkire szükségem van a szezon folyamán. Minden nap kommunikálok a játékosaimmal és megpróbálom a lehető legérthetőbben átadni nekik az elképzeléseimet. 300%-os bizalommal viseltetek a kezem alatt dolgozók iránt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…