Zidane: Bale izomfáradtságra panaszkodott

A csapat vezetőedzője tartotta meg szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját az Espanyol elleni bajnoki előtt.

Várakozások: „Az Espanyol egy nagyszerű csapat, mely olyan játékosokkal rendelkezik, akik alkalmasak egy látványos, domináns futball megvalósítására, de ne felejtsük el, hogy ez a mérkőzés a Bernabéuban lesz. A mi otthonunkban nagyon kevés csapat mer felvállalni egy nyílt, támadó szellemű játékot. A három pont megszerzéséhez fel kell ismernünk az általuk használt játékelemeket, hogy semlegesíthessük azokat. Ha jól teljesítünk és képesek leszünk megvalósítani az elképzeléseinket, akkor győzni fogunk.”

„Két sikerrel a hátunk mögött várhatjuk ezt a találkozót, ez mindenképpen jelent egyfajta pluszt, hiszen folytatni akarjuk a jó sorozatunkat. Nagyon fontos, hogy határozottan kezdjük a meccset. Holnap megtörhetjük a hazai környezetben produkált rossz szériát. A múlt az a múlt, nem érdemes többet foglalkozni vele.”

A közönség: „Semmire sem cserélném el a Real Madrid szurkolóit. Senkinek sem lenne szabad azt gondolnia, hogy nem szeretünk a Santiago Bernabéu stadionban játszani. A valóság ennek éppen az ellenkezője. A múltat nem változtathatjuk meg, de dolgozhatunk egy szebb jövőért. Jól tudjuk, hogy a Bernabéu holnap is a csapat mögött fog állni.”

Bale: „Holnap meglátjuk, hogy képes-e pályára lépni. Izomfáradtságra panaszkodott, nem akarunk kockáztatni. Nincs semmilyen konfliktus a Real Madrid és a walesi nemzeti csapat orvosai között. Ha ők úgy fogják megítélni a válogatott szünetben, hogy játékra kész állapotban van, akkor nem fogjuk megakadályozni a pályára lépését.”

Asensio: „Megérdemli az új szerződését, ahogy a többi játékos is. Örülök a sikereiknek. Remélem, hogy mindannyian hosszú éveket fognak még eltölteni a klubnál. Asensio minden nap Cristiano Ronaldo oldalán dolgozik az edzéseken. Amit róla mondott, az mind igaz. Cristiano Ronaldo mindannyiunk számára példaként szolgál, mert a jelenléte és a mentalitása rengeteg energiát ad a többiek számára.”

Futball: „Nagyon szeretném, ha minden egyes mérkőzésünket megnyerhetnénk, de a futball nem ilyen. Nálunk vannak a világ legjobb játékosai, de nem írhatjuk felül a természet törvényeit. Lesznek olyan meccsek, ahol nem mi hagyjuk majd el győztesen a pályát. Minden egyes találkozón újból bizonyítanunk kell. Pontosan ez az, amit imádok a futballban. Úgy érzem, hogy képesek voltunk magunk mögött hagyni a rossz formánkat, és visszatértünk a helyes útra.”

BBC: „Már remélhetőleg nem kell sokat várnunk arra, hogy mindannyian egyszerre legyenek ott a pályán. Legyünk türelmesek.”

Ceremónia: „Nem szeretnék semmilyen ceremóniát a szerződéshosszabbításom miatt. A kinevezésemkor bemutattak az elnöki páholyban, ez épp elég. Én azért vagyok itt, hogy vezessem a csapatot.”

Ronaldo szerződéshosszabbítása: „Nem szeretnék olyan dolgokba belefolyni, melyek kizárólag Cristianóra és a klubra tartoznak. Engem csak az érdekel, hogy mit csinál a pályán, és úgy látom, hogy ő is hasonló véleményen van. Nem hinném, hogy Ronaldo elégedetlen a jelenlegi helyzetével a klubon belül. Számára csak az fontos, hogy futballozhasson.”

A spanyol nemzeti csapat: „Szembe kellett nézniük bizonyos nehézségekkel a közelmúltban, edzőt is cseréltek, de egy dolog nem változott: kiváló csapatuk van. Nagyon kedvelem az élet- és a futballstílusukat is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…