Lehetséges megoldások a jelenlegi keret mellett

Az teljesen nyilvánvaló, hogy rég nem látott gödörből kellene kimásznia a Real Madridnak a tavasz folyamán. Egyértelmű, hogy ehhez változásokra van szükség. Zinédine Zidane feladata, hogy megtalálja az orvosságot a krízisre, és ehhez minden erőforrás adott, a jelenlegi kereten belül is. De milyen lehetőségei vannak a mesternek, ha változásra szánja el magát?

Casemiro helyett Asensio és magas presszing

Ha Casemiro helyett a fiatal spanyol kap lehetőséget, a Real Madrid kétségkívül előrelép a nyomásgyakorlás tekintetében, emellett pedig egy újabb fegyver kerül a fővárosi klub kezébe: egy újabb sebességi fokozat a támadásokban.  A blancók idei legjobb meccseire a spanyol szuperkupában, valamint a Sevilla elleni bajnokin került sor. Ezeken a találkozókon Asensio az első pillanattól kezdve ott volt a pályán, míg Casemiro valamennyi alkalommal kimaradt a csapatból. A Real Madrid által az ellenfél teljes csapatára helyezett igen komoly nyomás a Barcelonát és a Sevillát is szó szerint megfojtotta, a habfehérek játéka pedig mindhárom alkalommal lenyűgöző volt.

Három középső védő, támadóbb szellemű szélsők

Egyértelmű, hogy a szélső védők, különösképp Marcelo defenzív munkája igen komoly fejfájást okoz a francia mesternek. A védelem megerősítése érdekében lehetősége van a három középső védős játékra, ami egyben nagyobb szabadságot biztosítana a támadások során Carvajalnak és Marcelónak. Ez ráadásul egy olyan szisztéma, amely a tavalyi idény során már többször is tesztelve lett, tehát nem lenne ismeretlen a játékosok számára. Igazán jól viszont még egyetlen alkalommal sem vizsgázott Zidane kezei alatt.

A BBC visszaállítása

Karim Benzema újra bevethető. Hiába a sérülése előtti pocsék formája, szinte elképzelhetetlen, hogy Zizou a padon hagyja a francia támadót. Vajon visszatér a BBC, amely egykor vérszomjas fenevadként csapott le áldozataira? Igen hosszú idő telt el azóta, hogy a trió minden tagja egyszerre volt a pályán. Meglehetősen gyenge egyéni formájukat tekintve nehéz elképzelni, hogy a trió újraegyesítése igazán lázba hozná a csapatot vagy a szurkolókat. Ugyanakkor, talán a legegyszerűbb megoldás a legjobb, talán pont az a verzió a legműködőképesebb, amelyikről azt nem is gondolnánk. Nos, ami minket illet, ebben kételkedünk, de a remény hal meg utoljára.

4-2-3-1-es szisztéma vonalszélsőkkel

Lucas Vázquez azon kevesek egyike, akik közelmúltbéli teljesítménye megütötte az elvárt szintet, emellett ráadásul ő az, akinek a hozzáállása is a legmegfelelőbb a változások kikényszerítéséhez. Ő és Gareth Bale is képes lenne a vonal melletti szélső szerepét ellátni, kiszélesítve ezzel a pályát és a csapatot, amire a betömörülő csapatok ellen már több ízben is szüksége lett volna a Real Madridnak. Ebben a rendszerben Cristiano a hamis kilences szerepét is kaphatná, és talán képes lenne megtalálni góllövő cipőjét.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK