Zidane: Nem a taktikának, hanem a hozzáállásunknak köszönhető a győzelem

A csapat vezetőedzője számos dologról beszélt a Deportivo elleni mérkőzést követő interjújában.

Értékelés: „Nem tudom, hogy a végeredményt leszámítva mennyi változáson ment keresztül a csapat a Villarreal elleni meccshez képest. Képesek voltunk gólra váltani a helyzeteinket, ez teremtette meg a különbséget. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és a játék képével is. Szükségünk volt már egy ilyen mérkőzésre, különösen a játékosaimnak. Győzni mindig jó érzés, de hétszer bevenni az ellenfél kapuját a Santiago Bernabéu stadionban egészen különleges. A következő összecsapásainkon arra fogunk törekedni, hogy megismételjük a látottakat. Élvezni akarjuk a futballt.”

„Határozottan kezdtük az első félidőt, a góljuk megtörte a lendületünket, de nem estünk pánikba, továbbra is a saját játékunkat játszottuk, ennek pedig meg is lett az eredménye.”

Taktikai változtatások: „Rengeteg formációban tudunk játszani, most a 4-3-3 mellett tettem le a voksomat. Remekül működött, mindenki nagyszerűen teljesített, de nem a felállásunk miatt arattunk ilyen magabiztos győzelmet, hanem a hozzáállásunk miatt.”

Szurkolók: „Azt szeretnénk, ha az emberek minden mérkőzésen mögénk állnának. A jó és a rossz időkben egyaránt szükségünk van rájuk. A játékosok és a szurkolók közötti kötelék egészen különleges ennél a klubnál. Én magam is megtapasztaltam, hogy milyen rossz érzés, amikor kifütyül a közönség. Arra kérem őket, hogy pozitivitást sugározzanak a csapat irányába.”

Sérülések: „Mindig elszomorít, ha valaki nem áll a rendelkezésemre, a mostani helyzet pedig különösen komplikált, hiszen csak két egészséges belső védőm van. Nem örülök ennek, de ez hozzátartozik a futballhoz. Az a legfontosabb, hogy megfelelően tudjuk pótolni a hiányzókat.”

BBC: „Mindhárman bizonyították már, hogy nagyszerű játékosok. Rég volt utoljára, hogy egyszerre léptek pályára, de a jelenlétük energiával tölti fel a többieket. Annak különösen örülök, hogy Bale megtalálta az állandóságot a játékában. Benzema? Nem tetszett, hogy füttyszó kísérte a visszatérését, de én csak a pozitív dolgokat viszem haza magammal.”

Cristiano Ronaldo sérülése: „Két vagy három öltéssel varrták össze a sebét, már jól van.”

Isco: „Elképesztően fontos játékos a Real Madrid számára, jól bizonyítja ezt az is, hogy hányszor lépett pályára az irányításom alatt. Edzőként meg kell hoznom bizonyos döntéseket, és senki sem lehet mindig a kezdőcsapat tagja, de Isco mindig is kulcsjátékos lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…