Marcelo: A spanyol bajnokság a világ legjobbja

A csapat brazil hátvédje, Marcelo a nemrégiben indított YouTube-csatornáján válaszolt néhány kérdésre.

A világ bajnokságai: „Nagyon szerettem a brazil ligában játszani. Szívesen eltöltöttem volna még ott néhány szezont, de az életem máshogy alakult. A La Liga szerintem a világ legjobb bajnoksága. A csapatok nagyon magas minőséget képviselnek, még a kiesőjelöltek elleni meccseket sem mondanám könnyűnek. Itt a kapusoknak nem a felszabadítás a feladata, hanem a támadásépítés megkezdése. Ha választanom kellene egy helyet, ahol szívesen kipróbálnám magamat, az a Premier League lenne, de oda talán túlságosan alacsony vagyok. Mindenesetre ilyesmi nem szerepel a terveim között, nagyon jól érzem magam Spanyolországban.”

Pelé: „Akkoriban még nagyon más volt a futball. Nem lehet összehasonlítani Pelét a mai játékosokkal, de kétségtelen, hogy a korának legjobbja volt. Ezt a szerepet most Cristiano tölti be, korábban pedig a Fenomén és Ronaldinho.”

Visszavonulni Madridból: „Nem igazán szoktam ezen agyalni. Még öt év van hátra a szerződésemből, és remélhetőleg még ennél is tovább maradhatok a Real Madrid játékosa. Mindent ennek a klubnak köszönhetek. Végül is, miért is ne vonulhatnék innen vissza?”

Videojátékok: „Nem szoktam túl sokat játszani.”

Tetoválások: „Sosem számoltam össze őket. A két karom teljesen végig van varrva, van egy a combomon, és a hátamon is.”

Tanács a fiataloknak: „Ne adjátok fel az álmaitokat! Ha valóban labdarúgók akartok lenni, akkor küzdjetek érte, tartsátok tiszteletben az edzőitek szavát, és ne habozzatok mindent beleadni. Labdarúgónak lenni mentálisan nagyon megterhelő, erre mindenkinek fel kell készülnie. Én a családom támogatásának köszönhetően tudtam legyőzni az akadályokat.”

Mérkőzés előtti rituálék, babonák: „Több is van, de ennél többet nem árulok el.”

Játék a sógorával, Caióval: „Borzalmasak voltunk a lábröplabdában, a láb-pingpongban viszont egészen jók. Sosem futballoztunk ugyanabban a csapatban, de megvan köztünk az összhang.”

Forrás: as.com; youtube.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…