Egy újabb brazil a Real Madrid edzésén: Paulo Roberto Falcão

A jelenleg edzõként dolgozó, ám korábban játékosként Európában is megfordult, akkoriban csak „az isteni”-ként emlegetett Paulo Roberto Falcão látogatta meg a Real Madrid edzését. A brazil legenda látogatásának célja nem volt más, mint az európai és a dél-amerikai edzésmódszerek közötti különbségek vizsgálata, azonban a Realmadrid.com – kihasználva az alkalmat – interjút is készített vele.

„A Real Madridnak sikerült idén tovább erõsödnie, sokkal meghatározóbb stílusban játszanak. Mourinho tavaly kiváló szezont produkált, de az idei egy nagyon fontos év a Real Madrid számára. Nagyszerû formában van a csapat.”

„A Real Madrid nagyon jól taktikázik. Erõs a védekezésük és sok gólt is szereznek. Megkönnyítik a saját dolgukat azzal, hogy a támadóik is presszionálják az ellenfelet. Nem könnyû ilyen kevés kapott gól mellett ennyit lõni. A csapat egységes és úgy tudnak támadni, hogy nem kell aggódniuk a védekezés miatt. Minden edzõ ezt próbálja elérni.”

„Mourinho nagyon tapasztalt, kiválóan érti a dolgát. Természetes, hogy gyõz, és ami nagyon fontos, már letette a névjegyét a nemzetközi porondon is. Megmutatta nagyságát a Portóval, Chelseavel, Interrel és most a Real Madriddal is.”

„Láttam, hogy a csapat úgy játszik, ahogy az edzésen felkészül, ez pedig rendkívül fontos. Edzésen alakul ki a megfelelõ játékritmus. Nem tudsz ilyen iramot diktálni, ha edzel kellõ intenzitással. A legjobb az, ha van egy teljes heted a felkészülésre. A Bajnokok Ligája egy meglehetõsen nehéz versenysorozat, nem könnyû bekerülni az esélyesek közé. A Real Madridnak ez sikerült, mivel Mourinho korábbi csapataihoz hasonló karakterfejlõdésen mentek keresztül.”

„Cristiano Ronaldo nagyon gyors, kiválóan cselez, technikás és nagy lövõ. Jó formában van. Nem a technikai tudás az, ami a leginkább meghatároz egy játékost, hanem az élete és az, hogy fejben milyen erõs. Azt pedig elmondhatjuk, hogy Ronaldo jól van. Játszi könnyedséggel jut el a tizenhatosig. Egyszerûen fantasztikus játékos.”

„Marcelo bekerült a brazil válogatottba, ahol jó munkát végez. Rendkívül technikás játékos, sikerült beilleszkednie a csapatba. Kaká a válogatott reménysége, technikai tudása és tapasztalata miatt. Brazíliának nagyszerû játékosai vannak, igazi csapatot akarnak építeni. Kaká visszatérése kulcsfontosságú lenne, irányítói képességei és technikai képzettsége miatt.”

„Fontos, hogy összehasonlítsuk a Real Madrid és a brazil válogatott edzését. Amikor elõször találkoztam Mourinhóval, õ az Internél dolgozott, és akkor is volt köztünk tapasztalatcsere. Ez most is megtörtént. A Real Madrid felépítése nagyon érdekes. Ez egy nagyszerû klub, hihetetlen múlttal. Érdekes volt látni azt is, hogy Mourinho módszerei mennyire különböznek a brazil és más dél-amerikai csapatokétól.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK