Sima továbbjutás az évzárón

A papírformának megfelelõen a Real Madrid a visszavágón is könnyedén verte a Ponferradinát, és 7-1-es összesítéssel jutott a Király-kupa legjobb tizenhat csapata közé.

A madridiak jórészt már a párharc elsõ meccse után eldöntötték a továbbjutás kérdését, ezért José Mourinho bõven megtehette, hogy a legtöbb meghatározó játékosát elõbb elengedi a karácsonyi pihenõre. A hazaiak kicsit kényelmesen kezdték a meccset, de így is viszonylag hamar megszerezték a vezetést, a 25. percben a remek formában lévõ José Callejón lapos lövése csorgott át a kapus keze alatt, és talált utat a hosszú alsóba. 1-0.

Már sokan a szünetre készültek, amikor a félidõ utolsó lehetõségébõl gólt szerzett a Real Madrid, Mesut Özil szöglete teljesen üresen találta Nuri Sahint, aki szép mozdulattal védhetetlenül bólintott a sarokba. 2-0.

A második félidõt korai góllal kezdte a Real Madrid, Esteban Granero szabadrúgását elsõre még hárította a Ponferradina kapusa, a kipattanóra azonban az elõrehúzódó Raphael Varane érkezett a legjobb ütemben, és közelrõl megszerezte csapata harmadik gólját a meccsen. 3-0.

Bár simán vezetett, a hazaiak érezhetõen nem forszírozták különösebben, hogy kiüssék ellenfelüket, így olykor a harmadosztályú kiscsapat is tudott szép dolgokat mutatni. Ez történt az 54. percben, amikor Acorán Barrera elõtt hirtelen szétnyílt a madridi védelem, a középpályás pedig kapott az alkalmon, és egy szép csavarással bevette Antonio Adán kapuját. 3-1.

A végjátékban valamivel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Real Madrid, ami még két gólt eredményezett: a 78. percben az alig egy perce pályán lévõ Joselu lõtt gólt elsõ labdaérintésébõl (4-1), tíz perccel késõbb pedig Callejón alakította ki az 5-1-es végeredményt, miután higgadtan gólra váltotta Sahin tért ölelõ átadását.

Ahogy tehát az várható volt, a címvédõ izzadságmentes meccsek után lépett túl a Ponferradinán, és továbbra is versenyben van a spanyol kupában.

Real Madrid – Ponferradina 5-1 (2-0)
Madrid, Bernabéu-stadion (40 000 nézõ). Vezette: Ayza Gámez (valenciai)

Real Madrid: Adán (Pacheco, 82.) – Altintop, Varane, Pepe, Casado (Nacho, 70.) – Granero, Sahin, Khedira, Özil – Callejón, Benzema (Juselu, 77.)

Ponferradina: Quintana – Pepe, Malo, Samuel, Carril – J. Ruíz, Isaías, Acorán, Mateo (Domenech, 61.), Borja (Yuri, 76.) – J. Navarro (Máyor, 46.)

Gólszerzõk: Callejón (25., 88.), Sahin (45.), Varane (49.), Joselu (78.) ill. Acorán (54.)
Sárga lap: Khedira ill. Samuel

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK