A Manchester City elcsábította a Real Madrid tinisztárját

Angol hírek szerint a Manchester Cityt már csak napok választják el attól, hogy megszerezze a Real Madrid utánpótlásrészlegében futballozó 15 éves csatár, José Ángel Pozo játékjogát.

A fiatal spanyol szülei a napokban Manchesterben tartózkodtak, ahol házakat néztek és iskolákat látogattak meg, mivel januárban már fiukkal együtt költözni szeretnének. A hírek szerint pedig az üzlet minden bizonnyal létrejön az elkövetkezendõ néhány napban.

Pozót nagyon nagyra értékelik a Real Madridnál, igazi reménység, viszont a játékost a Citynél kínált anyagi lehetõségek, és az ígéret, mely szerint a következõ évtõl már a tartalékcsapatban játszhat, meggyõzték arról, hogy váltania kell.

A City ingyen leigazolhatta volna a játékost, mivel még nincs profi szerzõdése a Real Madriddal, viszont ehelyett egy százezer fontos fájdalomdíjat fizettek a spanyol klubnak, egyfajta gesztusként.

A Chelsea és a Liverpool is nagy érdeklõdéssel követte nyomon a fiatal spanyol sorsát, aki a tavalyi szezonban 34 gólt szerzett a Real Madrid korosztályos csapatában, a Manchester City azonban Patrick Vieira tanácsára azonnal lépett, és meggyõzte Pozót a váltásról.

A Real Madridnál nem örülnek, hogy elveszítették az utánpótlás részlegük egyik sztárját, Florentino Pérez még egy utolsó kísérletet is tett néhány héttel ezelõtt arra, hogy maradásra bírja a fiatal tehetséget. Pozo családja azonban úgy hiszi, a játékosra szebb jövõ vár a City csapatában, ráadásul az angol klub munkát is ígért nekik a városban.

Pozo leigazolása a Manchester City azon törekvésének legújabb példája, mely szerint össze akarják gyûjteni a legígéretesebb európai játékosokat, hogy ezzel megalapozzák a jövõjüket, illetve alkalmazkodjanak az UEFA pénzügyi fair play szabályaihoz.
 

Forrás: Daily Mail
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK