Zidane és Barthez Beckhamet méltatja

A 36 éves David Beckham hamarosan ismét Európában játszik, hiszen a Paris Saint-Germain csapatának sikerült elcsábítania a Real Madrid korábbi csillagát. Franciaországban már nagyon várják az angol játékos érkezését, két korábbi csapattársát is megkérdezték vele kapcsolatban. Zinedine Zidane, aki a Real Madridban, illetve Fabien Barthez, aki a Manchester Unitedben játszott együtt Beckhammel, egyaránt méltatta a középpályást.

„Nem tudom, hogy képes ennyire nyugodtnak látszani a pályán, hiszen szinte olyan, mint egy popsztár. Én erre nem lennék képes. Hihetetlen, különösen így, hogy õ is olyan félénk, mint én.” – kezdte mondandóját Zidane.

„Amikor megérkezett a Real Madridba, megoszthattuk a szerepeket. Kevesebb felelõsségem volt. Legalábbis én így éreztem.” – emlékezett vissza Beckham madridi érkezésére.

„Amikor csatlakozott hozzánk, azon aggódott, hogy mit gondol róla a csapat. A beilleszkedésekor mindent aggódva figyelt, amit a lapok írtak róla, és amik rossz hatással lehetnek a teljesítményére.”

„Azonban a pályán nagyszerû technikai tudásról és az angol focistákat jellemzõ harciasságról tett tanúbizonyságot.” – dicsérte Zidane barátját.

Barthez, aki három évet töltött együtt Beckhammel Manchesterben, Zidane-éhoz hasonlította az angol veterán profizmusát: „David olyan, mint Zidane, egy profi futballista életét éli. Szakmailag egy igazi profi. Keményen dolgozik, ha pedig ebben bárki is kételkedik, megkérdezheti magától, miért is játszik még a mai napig. Ha nem lenne elkötelezett, nem lenne a pályán közel 37 évesen.”

A korábbi francia válogatott kapus jókedvûen emlékezett vissza elsõ találkozására manchesteri csapattársaival, köztük Daviddel: „Õ is egy egyszerû, normális, szerény srác. Emellett nagylelkû. Amikor megérkeztem Manchesterbe, õ, Dwight Yorke és Ryan Giggs hívott meg engem egy közös ebédre elsõ nap. Le voltam nyûgözve, mivel nem erre számítottam a sajtóban olvasottak alapján.”

„Mindig türelmes és nyugodt, amikor beszél veled. Amikor elõször találkoztunk és beszélgettünk, azt hittem, hogy viccel velem, azért beszél olyan halkan.” – meséli Barthez.

A korábbi világ- és Európa-bajnok kapus szerint Beckham már nem a régi, de még nagy hasznára válhat a párizsi együttesnek: „Õ már nem egy tökéletes futballista, de az biztos, hogy még megvannak a képességei. Ott van a jobb lába és fizikailag rendkívül nagy teherbírású, de már kevesebbet fut és cselez. Másrészt viszont a szabadrúgásai csodálatosak, szinte mindig betalál.”
 

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK