Cristiano Ronaldo Dubajban járt

Cristiano Ronaldo egy Dubajban megrendezett nemzetközi sportkonferencia egyik sztárvendége volt, ahol válaszolt a házigazda riporter kérdéseire.

A tavaly nyári átigazolási szezonban felreppentek pletykák, melyek szerint a játékos visszatérhet Manchesterbe, de nem korábbi csapatához, hanem a városi rivális Cityhez, Ronaldo azonban megnyugtatta a Real Madrid szurkolókat: „Jelenleg boldog vagyok a Real Madridban, maradni akarok. Hogy õszinte legyek, egyáltalán nem gondoltam távozásra.”

A portugál aranylabdás emellett a spanyol bajnokságot is méltatta: „Az angol bajnokságban tanultam meg a futball alapszabályait, különösen a fegyelmet. A spanyol liga a technikai tudáson és az ügyességen alapul, tehát úgy gondolom, ez a világ legjobb bajnoksága, bár a Premier League teljesen más technikákat igényel. A német bajnokság is jó.”

Ronaldo nyilvánvalóvá tette, hogy az õt ért kritikák mellett is mindig otthon érezte magát a pályán: „Karrierem legutóbbi öt vagy hat éve nagyszerûen sikerült, ezt szeretném fenntartani. Nem számított, hogy kik szurkolnak nekem, egyszerûen megpróbáltam a legjobbat nyújtani a pályán. A futball az életem.”

„Semmitõl nem félek. Ebben a játékban bátran kell szembenéznünk mindennel. A foci nem háború, hanem egy fair játék, így nem félek semmitõl, természetesen viszonyulok a dolgokhoz.”

A helyi futballról is megkérdezték Cristianót, aki azonban – talán megbocsátható módon – nem ismeri azt: „Hogy õszinte legyek, nem követem a régió futballját, de nagyon szeretem Dubajt, már öt alkalommal jártam itt.”

Végül pedig néhány tanáccsal látta el azokat, akik a jövõ Ronaldói szeretnének lenni: „Nagyon fontos, hogy elkötelezett legyél a futball iránt. Ha ezt már nem érzed, akkor jobb, ha abbahagyod.”

„Ha a legjobb játékos akarsz lenni, be kell tartanod a játékszabályokat. Ha nem teszed, nem kerülsz a legjobbak közé.”

„Jó példát akarok mutatni azoknak, akik el szeretnék érni, amit nekem sikerült. Minden fiatalnak, aki olyan akar lenni, mint én, azt mondanám, hogy dolgozzon keményen, és profiként mindent tegyenek meg, amit csak tudnak.”

Forrás: Sport360
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK