Günter Netzer Sahinról, Özilrõl és Khediráról

Günter Netzer, a Real Madriddal két spanyol bajnokságot és két Király-kupát megnyert veterán, a Dortmundtól nyáron igazolt Nuri Sahinról, Mesut Özilrõl és Sami Khediráról beszélt az AS újságírójának.

A Real Madrid és a német válogatott korábbi játékosa nyugalomra int Nuri Sahin kapcsán: „Sahin egy nagyon, nagyon érdekes és nagyon jó játékos. A Real Madridnál idõt kell adniuk neki, még egy vagy fél évet, mivel a csapat nagyon fontos játékosává válhat a jövõben.”
„Nagyon technikás játékos, passzok széles skáláját vonultatja fel, taktikailag rendkívül tudatos és nagy munkabírású.” – méltatta a Dortmundnál komoly sikereket elért játékost a 67 éves veterán.
Azonban nem csupán a Németországból érkezett Sahinról mondott néhány szót Netzer, hanem kitért Mesut Özilre és Sami Khedirára is:
„Teljesen normális, ha egy játékosnak vannak hullámvölgyei. Senki sem képes arra, hogy állandóan száz százalékon pörögjön. Mesut még fiatal és tanulnia kell.” – vette védelmébe a németet, majd nyilvánvalóvá tette, hogy még sokkal több van benne annál, amit eddig láttunk tõle.
„Manapság az irányítóknak is nagy erõfeszítéseket kell tenniük. A válogatottért keményen meg kellett dolgoznia, de Özil még nem érte el karrierje csúcsát, errõl biztosíthatom önöket.”
„Khedira minden edzõ számára ideális játékos. Rengeteget fut, egyensúlyt teremt, nem bonyolítja túl a dolgokat, viszont nagyon hasznos.”
– zárta mondandóját Netzer.
 

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK