Mourinho: Egy percet sem vesztegetek a Barcelonára

Nem hajlandó a Barcelonáról beszélni José Mourinho, aki egyelõre csakis a Mallorca elleni bajnoki mérkõzésre koncentrál. A Real Madrid vezetõedzõje elsõként vezeti úgy harcba csapatát, hogy öt pontos elõnnyel bír a bajnokságban. A portugál szokásos sajtótájékoztatója következik.

Noha a Real Madrid holnap este a Mallorcával méri össze erejét a bajnokságban, José Mourinhót mai sajtótájékoztatóján elõször a Barcelona elleni kupameccsekrõl kérdezték. A portugál így reagált a felvetésekre: „Most a Mallorca ellen készülünk. Nem hiszem, hogy a Barcelonáról kéne beszélnem, habár az újságok számára jó lenne, mert kevesebbet kell dolgozni, de közben több példányt tudnak eladni. Egyelõre nem fogok errõl nyilatkozni, mert nem érdekel.”

Miután Mourinho világossá tette, hogy a mai sajtókonferencián nem hajlandó a katalánokról beszélni, így folytatta: „Számunkra a bajnokság élvezi a prioritást. A Mallorca elleni meccs nagyon fontos, jelenleg a legfontosabb. A lehetõ legtöbb pontot kell begyûjtenünk, hogy a közvetlen riválisunk távol maradjon tõlünk. Ez a mérkõzés a maximumot várja tõlünk. A múltban is elõfordult, hogy botlottunk, és most is fennáll ennek a veszélye. A Mallorca sokat javult, köszönhetõen a nagy arányú kupasikerük morális löketének, és most erõsebbek mint valaha.”

Azzal kapcsolatban, hogy a Király-kupa esetleg elterelheti játékosai figyelmét, a portugál így nyilatkozott: „Remélem, ez nem történik meg. Mindent meg fogok tenni, hogy ne így legyen. A holnapi mérkõzés a legfontosabb. Az összes hátralévõ bajnoki meccsünk nagyon lényeges szerepet tölt be. A kupa is egy fontos sorozat, és küzdenünk kell érte, a liga viszont túlságosan alapvetõ ahhoz, hogy most mással foglalkozzunk.”

A mester ezután a kimaradó játékosokról is beszélt. Mourinho ezúttal sem számíthat Di Maríára és Khedirára. Az argentinnal kapcsolatban az edzõ leszögezte, hogy „nem lesz ott a Mallorca ellen.” „Majd meglátjuk, hogy jövõhéten kaphat-e játéklehetõséget. Azért nem játszik, mert nem teheti meg, és nem fogunk semmiféle rotációt alkalmazni” – folytatta, majd kitért Khedira ügyére is: „Nincs értelme sírni, vagy mentségeket keresni. Õ egy fontos játékos, aki hiányozni fog, de ettõl ez még így van. Tavaly elvesztettük Higuaínt. Ezért van a csapatunk, és azoknak, akik játszanak, bizonyítaniuk kell. Ezért vannak a Real Madridnál.”

Az újságírók kérdezték Carvalhóról és Sahinról is. Elõbbire vonatkozóan Mourinho elmondta, hogy „bár most már teljes értékû edzésmunkát végez, és nincs ott a sérültek listáján, nem fog elutazni Mallorcára, mert még fel kell vennie a ritmust.”

„Ami Sahint illeti: egyelõre nem fogom beállítani. Az elõszezonnak már vége. Még nem játszott sok meccset. Folytatnia kell a munkát, amíg el nem jön az õ ideje” – mondta.

„Ugyanazzal a csapattal fogjuk elkezdeni a szezon második felét, amelyikkel elkezdtük. Nem változtatunk ezen az elképzelésünkön. Nem fogunk senkit sem venni, sem pedig eladni” -. biztosított mindenkit sokadjára José Mourinho. Végül, miután az egyik sajtómunkatárs Cristiano Ronaldo gyengébb teljesítményérõl kérdezte, az edzõ így reagált: „Egy csatárról beszélünk, akit más csapatok csatáraival kell összehasonlítani. Ha már össze akarja vetni valakivel: vannak statisztikái másokról? Az aranycipõsrõl beszél! Csak egy lettországi játékos tudott nála több gólt szerezni.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…