Federer nemet mondott a jótékonysági meccsre

A legtöbb labdarúgó nem, a svájciak egykori világelsõje azonban tud nemet mondani a Real Madrid meghívására, még ha az egy születésnapi zsúrra is szól.

A madridi klub idén ünnepli 110. születésnapját, és már csak ebbõl az apropóból is tervben volt, hogy július 14-én a teniszvilág két koronázatlan királya, Rafal Nadal és Roger Federer a Bernabéu-stadionban fog egymás ellen játszani egy jótékonysági teniszmeccset.

A Real Madrid és Nadal alapítványa már korábban megállapodott egymással, és egészen mostanáig úgy nézett ki, hogy a spanyol teniszezõ ellenfele sem lesz kérdéses, Federer ugyanis általában igent mond a hasonló felkérésekre, ráadásul, mint a legtöbb helyen, Spanyolországban is nagy népszerûségnek örvend.

Végül azonban úgy fest, mégsem jön össze a két rivális madridi találkozója, a svájci klasszis ugyanis a közelgõ londoni olimpia miatt visszamondani volt kénytelen a felkérést: „A felkérés megtörtént, tényleg igazán egyedi, Roger azonban nem tud megjelenni. Az idõpont nem felel meg neki, mivel éppen az olimpiai játékokra fog készülni” – magyarázta Federer képviselõje, Tony Godsick.

A Real Madridnál már kigondolták a B-tervet, eszerint Nadal ellenfele a jelenlegi világelsõ, Novak Djokovics vagy a szintén éljátékosnak számító David Ferrer lesz a Bernabéuban. A klub még mindig szeretne Guinness-rekordot dönteni a kezdeményezéssel, a legtöbben ugyanis 2010-ben néztek meg a helyszínen egy teniszmeccset, amikor az amerikai Serena Williams a belga Kim Clijsters találkozója 35 681 szurkolót vonzott, a Bernabéuban azonban nyolcvanezren is elférnek…

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK