Sergi Albert: Mourinho az oka minden rossznak

A spanyol bajnokság korábbi játékvezetõje, Sergi Albert szerint minden játékvezetõket érõ sérelemért José Mourinhót kellene felelõssé tenni, így szerinte azért is a portugál a felelõs, hogy Piqué nyilvánosan kritizálta a bíráskodást a Barcelona egyik mérkõzése után, volt kollégája, Raul García de Loza szerint pedig a bizottság egyenesen kiszemelte magának a játékost...

Mint ismeretes a katalán csapat védõje saját kiállításával kapcsolatban adott nyilatkozatában egészen odáig ment, hogy a bírót azzal vádolta, elõre megfontolt szándékkal állította ki õt. Ennek hatására Victoriano Arminio, a Spanyol Labdarúgó-szövetség Játékvezetõ Bizottságának elnöke elmondta, kérni fogja a szövetséget, hogy büntessék meg Piquét.
Sergi Albert szerint azonban valójában nem is Piqué a hibás saját szavaiért, hanem a Real Madrid menedzsere, José Mourinho tehetõ felelõssé ezért az esetért is. A korábbi katalán játékvezetõrõl azonban érdemes megjegyezni, hogy többször nyilvánult már meg a sajtóban a Real Madridot támadva.

„Nem értem ezt a sok hûhót Piqué mondatai miatt, inkább Mourinho viselkedése a gond. Õ volt az, aki elkezdte ezt az egészet, amióta megérkezett a Real Madridba, felforrósodott a hangulat. Miért nem róla beszélünk?” – mondta Albert.

„Mindig fennáll annak a lehetõsége, hogy valaki egy bizonyos csoportból elõre megfontolt szándékkal cselekszik. Butaság lenne ezt kizárni. Viszont nem gondolom, hogy Carlos Velasco Carballo esetében ez így lett volna. Ha minden alkalommal ekkora hûhót csapunk amikor születik egy hibás döntés, annak káosz lesz a vége.”

Egy másik korábbi játékvezetõ, Raul García de Loza szerint pedig hibás döntés volt Piqué kiállítása, szerinte igazságtalanul bánnak vele bizottságnál… Róla szintén érdemes megjegyezni, hogy korábban megvádolták, miszerint a Barcelona javára fújt a Real Madrid ellenében az 1990-es Király-kupa döntõben…

„Ha engem kérdez, nem volt piros lap. Attól függetlenül, hogy szabálytalanság volt-e vagy nem, azt kell mondanom, nem ért pirosat.”

„Piqué hibázott, amikor kimondta ezeket a szavakat, de nem is olyan régen hallottam, hogy egy játékos azt mondta, a bíró eladta a meccset, õ pedig megúszta büntetlenül.”

„Most a bizottság mégis meg akarja büntetni Piquét olyan szavakért, amik ehhez képest kevésbé súlyosak. Miért teszik ezt? Rossz irányba mennek, elvesztik a hitelüket.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK