Mourinho: A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna

Jó iramú, izgalmas, kiélezett mérkõzésen aratott 2-3-as gyõzelmet a Real Madrid a Real Betis otthonában, és egy lépéssel ismét közelebb került a bajnoki címhez. A mérkõzés után Mourinho mellett Higuaín, Xabi Alonso, Marcelo és Granero állt a sajtó rendelkezésére.

Granero:
“Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. A Betis nagy nyomást helyezett ránk támadásban, és nem hagyta, hogy a saját játékunkat játsszuk. Vezetjük a bajnokságot, mert jól reagálunk a bonyolult helyzetekben, mint Vallecasban, vagy a Getafe ellen. Jó formában vagyunk, és ott vagyunk az élen, de még sok meccs van hátra. Nem láttam a kezezéseket, ezért nem is tudom õket kommentálni. Nem is kell mondanunk róla semmit, minden csapat a saját módján védi meg magát.”

Alonso:
“Nagyon sok lövés volt a meccsen. A labda hozzáért a kezemhez, de a bíró máshogy látta. A focira koncentrálunk és nem gondolkozunk ilyen dolgokon. Nagyon boldogok vagyunk, mert minden meccs létfontosságú. Megszereztük a három pontot, ami egy lépés elõre, és tovább kell mennünk. Az emberek mondhatnak bármit, de a jutalomig vezetõ út még hosszú.”
“A mai meccs nagyon kemény volt, és habár a mérleg nyelve felénk billent, még mindig van hátra 12 mérkõzés, úgyhogy továbbra is profikként kell dolgoznunk. Nagyszerû sorozatot tudhatunk magunkénak idegenben, ami azt jelenti, hogy jó munkát végzünk, de még rengeteg pont sorsa nem dõlt el, úgyhogy nem szabad arra koncentrálnunk, hogy mit értünk el eddig.”

Marcelo:
“Tudtuk, hogy nehéz lesz, és koncentrálnunk kellett, mert éreztük, hogy bármikor gólt lõhetnek. A Betis nagyon jól játszik otthon. Tíz pont az elõnyünk, de a liga még nem dõlt el, és a végsõkig kell folytatnunk a harcot. Kezezések történnek, de nekünk csak arra kell koncentrálnunk, hogy tegyük a dolgunkat. Van, hogy a javunkra fújnak, de olyan is, hogy ellenünk.”
“Jól játszunk. Ha választhatok, inkább nem lövök gólt, de nyerjen a csapatom. A CSZKA elleni meccs döntõ fontosságú, és nagyon nehéz lesz.”

Higuaín:
“Tudtuk, hogy mire számíthatunk. Nehéz meccs volt, ami bármelyik fél számára végzõdhetett volna jól, de a legfontosabb, hogy megtartottuk az elõnyünket. Próbálom a dolgomat tenni, és gyõzelemhez segíteni a csapatot. Régebben az ilyen meccseket elvesztettük, de mostanában megnyerjük õket, köszönhetõen a hozzáállásunknak, és egy kis szerencsének.” “Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk, és tartsuk az elõnyünket. Újabb három pontot szereztünk, és még eggyel kevesebb meccset kell játszanunk. Nem fogok beszélni a jövõmrõl. Csak az számít, hogy ezt a négy hónapot biztosan a Real Madridnak szentelem. Most a CSZKA Moszkva elleni meccsre kell koncentrálnunk.”

Mourinho:
“A csapatom nem játszott rosszul, a meccs nehéz, a közönség pedig lenyûgözõ volt. Megtiszteltetés itt játszani. Több mint boldog vagyok a három ponttal, de a Betis többet érdemelt volna. Ma mindent beleadtunk. Nem volt meg az irányítás, és nem tudhattuk, hogy ki fog nyerni. Néha jobb kicsit defenzívebbnek lenni és a kezedben tartani az irányítást, de ezt ma egyik csapat sem tette meg, így rengeteg gyors váltást és szabad területeket láthattunk a támadásokban. A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.”
“A Betis nagyszerû példája egy olyan csapatnak, amely nem azért játszik, hogy címeket nyerjen, hanem hogy elkápráztassa rajongóit az ilyen és ehhez hasonló meccsekkel. Ez egy nagyszerû edzõi felfogás, és a játékosok láthatóan jól reagálnak rá. Az egész csapat tudja, hogy minden mérkõzés egyaránt fontos.”
“Higuaín és Benzema a világ legjobb támadói közt vannak, így remélem, hogy a szezon végén mindketten elégedettek lesznek, és nálunk folytatják, mert nem akarok rajtuk kívül senki mást.”
“Mindkét csapat nyerhetett volna ma este. A félidõben azt mondtam a csapatomnak, hogy nem akarok õrült meccset, de semmi nem változott, attól az öt-tíz perctõl eltekintve, amikor reagálnunk kellett a Betis egyenlítõ találatára.”
“Túl messze voltam, hogy jól lássam a második Betis gólt, de amit láttam, az az, hogy a bírók mentalitása befolyásolta a meccset. Iturralde és a segítõje egy olyan felfogást képviselnek, amit mind kedvelünk, egy-két hibától eltekintve. Nem dõltek be minden egyes apró színészkedésnek, tehát úgy gondolom nagyrészt nekik is köszönhetõ, hogy ilyen jó meccset láthattunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK