Cristiano és Kaká a CSZKA elleni visszavágó elõtt

A CSZKA elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt José Mourinho mellett Cristiano Ronaldo és Kaká is megszólalt. Elõbbi a hivatalos meccs elõtti sajtótájékoztatón, utóbbi pedig a Bwin.com újságírójának nyilatkozott.

Cristiano Ronaldo:
„Nagyon szeretném megnyerni ezt a párharcot és jó meccset akarok játszani. A játékosok és a szurkolók egyformán izgatottak a holnap este miatt. Csak az számít, hogy ha nyerünk, akkor továbbjutunk a következõ körbe; ha veszítünk, hazamehetünk. Komolyan koncentrálnunk kell, ha be akarunk jutni a negyeddöntõbe.”

„Mourinho a Real Madridban fog maradni, én pedig ugyanaz a játékos vagyok, aki ideigazolt. Hallottam, ahogy a közönség a nevemet skandálta az elmúlt hónapokban, én pedig nagyon örülök a szeretetüknek. Észrevesszük, ha jó a hangulat a meccs alatt. Szeretném megkérni a szurkolóinkat, hogy továbbra is támogassanak minket, hogy együtt nyerjünk valamit idén.”

„Az orosz csapatok mindig nehéz ellenfélnek bizonyulnak, mivel jó és erõs játékosaik vannak. Minden lehetséges a futballban, az orosz csapatok pedig képesek megnyerni a Bajnokok Ligáját, viszont talán nem ebben az évben, mert mi is meg akarjuk nyerni.”

„Nem csak a Real Madrid és a Barcelona az esélyes a végsõ gyõzelemre. Sok csapat van még. Most csak a jelenre kell koncentrálnunk, mivel egy nagyon veszélyes döntetlent értünk el a CSZKA ellen, de bízom benne, hogy jó meccset fogunk játszani. Ezután majd meglátjuk, mi lesz a sorsoláson. Nem aggódom a bírók miatt. Nem beszélek sem róluk, sem a Barcelonáról. A holnapi mérkõzés a legfontosabb. ”

„Nem ígérhetek semmit. Jó szezonom van, a csapat is jó formát mutat. Az egyéni célok mindig másodlagosak. Ez a szezon még közel sem ért véget, továbbra is változatlan erõbedobással akarok dolgozni annak érdekében, hogy nyerjünk valamit a csapattal.”

„A CSZKA-ból Honda nagyon jó játékos. Nagyon veszélyes a bal lába. Ha játszani fog, nagyon oda kell majd figyelnünk rá.”

„Sok álmom van, de nem a futballal, hanem más dolgokkal kapcsolatban. Ha Berlusconi rólam álmodik, azt tiszteletben tartom, de én jól érzem magam a Madridban, és itt akarom folytatni. Az olasz bajnokság nem az a versenysorozat, amelyben játszani szeretnék, habár nagy csapatok és nagy játékosok szerepelnek ott. Senki sem tudja, mi lesz a jövõben, de jól érzem itt magam. A Madridban játszom, a világ legjobbjaival együtt, és minden nap folyamatosan tanulok. A legfontosabb az, hogy a Real Madrid egy intézmény.”

„Örülök Messi Leverkusen elleni teljesítményének. Nem tudom, képes leszek-e egy nap öt gólt lõni. Remélem, igen. Ennek ellenére nekem mindegy, mások mit csinálnak. Csak a csapatommal foglalkozom. Nehéz meccsünk lesz, és a célunk a továbbjutás. Ha gólt szerzek, az jó, de ha nem, akkor sem történt semmi. Nagyon nyugodt vagyok ebbõl a szempontból.”

„A természet erõit nem lehet irányítani, Madeira pedig valami hasonlót élt át, mint Japán nagyjából egy éve. Fontos, hogy a japán emberek tovább folytassák a munkát, hogy kilábaljanak ebbõl a helyzetbõl, és fenntartsák a reményt. A legjobb szó erre a remény. Reménykedjünk egy szebb jövõben.”

Kaká:
„Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megverjük a CSZKA csapatát, az elsõ meccs eredményétõl teljesen függetlenül. Mindig ezt tesszük. A hazai pálya elõnye lehet a kulcs. A közönségünk, amely mindig mellettünk áll, megteremtheti a különbséget, mi pedig megmutathatjuk a kreativitásunkat, és egy nagyon hajtós meccset játszhatunk a továbbjutásért.”

„A keret jó formában van és egységes, ami megadja a szükséges pluszt. Sosem nyerheted meg a Bajnokok Ligáját 11 emberrel vagy két sztárral; a végén 15-18 emberrel nyersz, ez pedig megerõsíti a csapatot. Egyértelmû, hogy azért vagyunk erõsek, mert az egész keret kiváló.”

„A CSZKA összességében jelent veszélyt. Moszkvában megnehezítették a dolgunkat. Figyelnünk kell, mivel gondot okozhatnak. Ezek a párharcok mindig nehezek és izgalmasak, mivel az egyik meccset idegenben, a másikat itthon játszod. Rendkívül motiváló, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatsz.”

„Mourinho mindenképp az egyik legjobb edzõ, akivel valaha dolgoztam. Mindenkitõl tanultam valamit, tõle sokat, emiatt pedig úgy gondolom, hogy biztosan az egyik legjobb.”

„Megtiszteltetés, hogy Özillel játszhatok. Nagyszerû játékos, könnyû vele játszani, mivel nagyon intelligens. Tudja hogy mozogjon a pályán, és mindketten tudjuk, hogy épp hol van a másik.”

„Sok csapatnak van esélye bejutni a Bajnokok Ligája döntõjébe, de úgy gondolom, hogy igazán komoly esélyünk van, hogy idén valami nagy dolgot érjünk el ebben a versenysorozatban.”

„Nagyszerû emlékeim vannak a Real Madrid 2002-es döntõjérõl, mivel akkoriban készültem a Világbajnokságra. Emlékszem Zidane csodálatos góljára. Az egy különleges és érzelmes mérkõzés volt, amelyen Zizou megmutatta, hogy mire képes.”

Forrás: realmadrid.com, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK