Mint a Messiást…

A Real Sociedad ellen talán már játszhat a három hónapja harcképtelen Ángel di María. Az argentin futballista hiánya José Mourinho szerint a csapat teljesítményére is rányomja a bélyegét, így a portugál mester is alig várja, hogy játékosa visszatérjen a Real Madrid kezdõcsapatába.

„Ángel, szükségem van rád” – mondta a hírek szerint José Mourinho annak az Ángel di Maríának, akire gyakorlatilag három hónapja nem számíthat. Bár az argentin februárban kilábalt sérülésébõl, és pályára lépett, mi több, gólt is szerzett a Racing ellen, még azon a találkozón újból kidõlt, s azóta nem kaphatott lehetõséget. A ballábas támadó az utóbbi idõben alig tûnt fel Valdebebasban, a Real Madrid sportvárosában, hiszen egy, a klubtól független fizioterapeuta segítségével lábadozott egy fõvárosi magánklinikán. A szünetnek azonban hamarosan vége, Di María ugyanis készen áll a munkára.

Mourinho hosszú hónapok óta várja Di María visszatérését, aki a mai edzésen már labdás gyakorlatokat végezhetett. A Marca szerint az edzõ egyre türelmetlenebb az argentinnal kapcsolatban, és szíve szerint azonnal pályára küldené a fiatal támadót. Mourinho Di María hiányzásának tudja be a csapat mostanában gyengülõ teljesítményét, igaz, a gólerõs játékos már régóta nem áll rendelkezésre: az utolsó 17 mérkõzésbõl 16-ot kihagyott.

Az eredeti tervek szerint a dél-amerikai futballista már holnap, a Villarreal elleni bajnokin is pályára lépett volna, egy esetleges harmadik sérüléstõl tartva azonban végül elvetették ezt az ötletet. Ha játéklehetõséget nem is kaphat, ahogyan fentebb már említettük, a labdával ismét találkozott a mai edzésen, ami feltétlenül biztató jelnek számít.

A Benfica egykori játékosa talán a Real Sociedad ellen térhet vissza, de Mourinho csak akkor fogja alkalmazni, ha a mérkõzés már eldöntött, és nyugodtan eltölthet néhány percet a játéktéren. A cél az, hogy Di María fokozatosan vegye fel a ritmust annak érdekében, hogy a végelszámolásnál ismét rendelkezésre állhasson, úgy a bajnokságban, mint az európai kupaporondon. Mourinho állítólag mára belátta, hogy a megelõzés sokkal kifizetõdõbb, mint az utólagos gyógyítás, így ha játékosa visszatér, úgy figyel majd az állapotára, mint a szeme fényére…

A Di María sérülésével foglalkozó korábbi cikkeink itt és itt olvashatók.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK