Mourinho segítõjét vitte volna a Benfica

Rui Faria évek óta José Mourinho egyik legfõbb bizalmasa, így alighanem mindent tud arról, hogyan kell egy csapatot eredményesen felkészíteni. A Benfica meg is adná neki a nagy lehetõséget.

A portugál klub ebben a szezonban elmaradt az elõzetes várakozásoktól, szoros küzdelemben kiesett a Bajnokok Ligájából, és a portugál bajnoki címet sem tudta megnyerni. Emiatt nem biztos, hogy Jorge Jesús a következõ szezonban is folytathatja a munkát a csapatnál, ráadásul a klubvezetés olyan helyettest talált, akinek szerzõdtetése tényleg megérné a fáradtságot.

Mourinho erõnléti edzõje, Rui Faria már évek óta benne van a szakmában, igaz eddig edzõi tapasztalata nincs: csak erõnléti edzõként dolgozott, és a Chelsea-nél, az Internél és a Real Madridnál is ott volt Mourinho közelében. A Benfica elnöke, Luís Filipe Vieira portugál lapértesülések szerint Madridba is hajlandó volt elutazni, hogy meggyõzze Rui Fariát, a tréner azonban ugyanezen forrás szerint visszautasított az ajánlatot, mondván egyelõre nem áll szándékában elhagyni Mourinho szakmai stábját.

A Benfica az elõzõ években nyilvánvalóan a legszebb futballt játszotta Portugáliában, idén azonban fájó pont, hogy a csapat bár öt ponttal is vezetett a bajnokságban, végül kiengedte kezébõl az elsõséget.

Forrás: FourFourTwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK